Який порядок відшкодування ЄСВ-роботодавцям, якщо він влаштовує на роботу громадян з центру зайнятості?

Надання роботодавцям компенсації за рахунок коштів Фонду ЗДССУВБ передбачено статтею 26 та ч. 2 статті 27 Закону України \”Про зайнятість населення». Про це повідомила під час прес-конференції, що відбувалася у прес-центрі \”Нової Доби\”, заступник директора Черкаського обласного центру зайнятості Марина Вікторівна Сорокіна.

Компенсація – це відшкодування роботодавцю фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску, сплаченого за працевлаштованого за направленням центру зайнятості на нове робоче місце зареєстрованого безробітного за місяць, за який такий внесок сплачений.
Право на компенсацію мають роботодавці, які:
працевлаштовують на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних з категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (відповідно до ст. 14 Закону України «Про зайнятості населення»);

є суб’єктами малого підприємництва та які працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням центру зайнятості (до переліку пріоритетних видів відносяться 14 видів економічної діяльності).

Компенсація виплачується щомісяця протягом одного року з дня працевлаштування особи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x