У Каневі провели акцію стерилізації бездомних тварин

У Каневі провели акцію стерилізації бездомних тварин

Днями в Каневі завершилася акція стерилізації безпритульних тварин. До слова, такі заходи щодо регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом проводяться в місті вже вдруге. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Нагадаємо, навесні вперше в місті було проведено масштабну роботу щодо регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом. Для цього до Канева спеціально було запрошено представників міжнародної організації «Чотири лапи».

Протягом 10 днів вони стерилізували та вакцинували від сказу чотирилапих. Кожній тварині на вухо чіпляли спеціальну бирку з інформацією про проведені роботи. Загалом тоді вдалося стерилізувати 120 канівських «безхатьок».

За цей час на базі КП «Місто» було підготовлено спеціальне приміщення, зокрема, кімната для тимчасового утримання тварин та операційна. Також було укладено договір із спеціальною бригадою, яка має ліцензію на проведення відповідних робіт. Працювали запрошені спеціалісти в Каневі 5 днів.

– Відловлювали тварин власними силами, – говорить директор КП «Місто» Дмитро Шайдаров. – Також долучалися активні жителі міста, які самостійно приводили чи провозили тварин на підприємство.

Відтак, за результатами роботи вдалося стерилізувати ще 51 безпритульну тварину (з них 47 – жіночої статі).

– Плануємо запросити спеціальну бригаду вже навесні 2018 року. Окрім того, думаємо вдосконалити міську Програму регулювання чисельності гуманним шляхом, тож роботу в цьому напрямі продовжуватимемо, – підсумував Д.Шайдаров.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x