Міський голова планує повернутись до питання допорогових закупівель через Прозорро

Міський голова планує повернутись до питання допорогових закупівель через Прозорро

Про це Анатолій Бондаренко розповів під час прес-конференції. А також повідомив, що з серпня наступного року всім комунальним установам міста доведеться працювати в рівних умовах з іншими підприємствами. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Це означає, що закупівля всіх послуг та товарів, організація робіт здійснюватиметься винятково шляхом проведення тендеру, а оплата з міської казни відбуватиметься лише за актами виконаних робіт.

За словами міського голови Анатолія Бондаренка, це передбачено змінами до Бюджетного кодексу, якими з серпня 2018 року забороняється фінансова підтримка комунальних підприємств. До цього часу відповідні дії органів місцевого самоврядування мають узгоджуватись із Антимонопольним комітетом.

– Вчора ми отримали такий дозвіл і зараз маємо можливість передбачити таке фінансування для наших комунальних підприємств, аби з наступного року вони могли нормально працювати та виплачувати робітникам заробітну плату. У подальшому – вони повинні бути готовими виходити на тендер разом з іншими підприємцями, – наголосив міський голова.

Водночас акцентував, що з нового року планує повернутись до питання допорогових закупівель через Прозорро. Зокрема, щодо реалізації комунального майна.

Анатолій Бондаренко акцентував, що сприятиме максимальній публічності та відкритості цього питання, аби кожен охочий мав змогу дізнатись, за яку вартість продається майно громади міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x