Щоб ялинка стояла до Водохреща…

Щоб ялинка стояла до Водохреща…

✓ Обираючи живу ялинку для Нового року, звертайте увагу на колір хвої й товщину стовбура. Що темніші гілки й товстіше дерево, то довше воно стоятиме.
✓ Якщо ви купили ялинку зарані, не поспішайте встановлювати її в кімнаті. Спочатку на вулиці струсіть з неї старі голки й відріжте 2–3 сантиметри від стовбура. Дерево занесіть у прохолодне приміщення й поставте на 1–2 доби у відро з водою. Потім ялинку вже можна заносити в дім і прикрашати.
✓ Принесену з морозу ялинку не поспішайте відразу встановлювати. Нехай вона полежить 3–4 год. у приміщенні, де температура вища, ніж надворі, але нижча, ніж у кімнаті.
✓ Установлюючи ялинку, зріжте кілька сантиметрів стовбура від кореня й поставте дерево на 1–2 год. у ємність з холодною водою.
✓ Перед тим, як встановлювати ялинку, поставте її на кілька годин у ємність із водою, в якій попередньо розчиніть пігулку аспірину, дрібку солі і 1 ст. л. цукру.
✓ Якщо ставите ялинку на хрестовину, залийте зріз розплавленим воском чи парафіном зі свічки.
✓ Якщо ялинка стоїть на хрестовині, обгорніть нижню частину стовбура вологою ганчіркою й стежте, щоб вона не висихала.
✓ На хрестовині ялинка стоїть надійніше, але в ємності з мокрим піском – довше. Пісок треба щодня поливати розчином води з цукром, аспірином чи добривом для квітів.
✓ Якщо у вас напохваті немає добрив, не варто купувати їх лише для ялинки. Розчиніть у 3-літровій банці теплої води по 2 ст. л. цукру й солі, додайте одну пігулку аспірину й добре розмішайте. А якщо додасте ще пучку лимонної кислоти і 1 ст. л. потовченої крейди, то взагалі отримаєте ідеальне підживлення для своєї зеленої красуні.
✓ Не забувайте раз на 3–4 дні змочувати гілочки з пульверизатора.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x