Національно-патріотичне виховання черкащан – важливий напрям роботи ЧОМРЦ

При Черкаському обласному молодіжному ресурсному центрі діє центр національно-патріотичного виховання. За його роботу й розвиток відповідає заступник директора з національно-патріотичної роботи Руслан Біланинець. Про роботу центру, його здобутки й досягнення за 2017 рік, а також про плани на 2018-й рік Руслан Біланинець розповів під час підсумкової прес-конференції, що відбулася днями у виданні «Нова Доба».

– Центр національно-патріотичного виховання досить молода структура, яка працює трохи більше 7 місяців. Свою діяльність ми почали наприкінці весни 2017-го року зі знайомства з дітьми Черкащини та Черкас. Відвідували школи зі спеціальними лекціями щодо сторіччя революції у Холодному Яру, опрацювали понад 500 дітей. Це було актуально в той період, адже тоді проводили вшанування в Холодному Яру. Водночас, залучали дітей до участі у Фестивалі Нескореної Нації «Холодний Яр», – розповів Руслан Біланинець.

Водночас силами національно-патріотичного центру провели масштабний захід – патріотично-вишкільний табір «Гайдамацьке коло». До участі запрошували дітей від 14 років. Так учасників табору вдалося зібрати 100 осіб.
– Надавали перевагу дітям АТОвців, дітям з малозабезпечених сімей та сімей переселенців. Упродовж перебування у таборі учасники проходили різні вишколи, ходили в походи, брали участь у різноманітних турнірах, мали нагоду прослухати цикл спеціальних лекцій. Цих же діток потім ми залучали до волонтерської діяльності на різноманітних фестивалях – «ШеFEST», наприклад, – зауважив директора з національно-патріотичної роботи ЧОМРЦ.

Також центр НПВ Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру у 2017 році долучився до організації та проведення на Черкащині військової дитячо-юнацької патріотичної гри «Джура-Прикордонник». Так область відвідали понад 200 юнаків та дівчат із різних куточків України. Захід організували за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту та Державної прикордонної служби України. Молодь опановувала військові вміння й навички протягом 9 днів.

За словами експерта, програму національно-патріотичного виховання в Україні реалізовують ще з 2015 року. Проте вона охопила не всі області нашої країни. Так у Черкаській області програма почала діяти лише цьогоріч. Програма НПВ розрахована на 5 років – із 2015 по 2020 рік.
– Сподіваємося, що на 2018-й рік матимемо трохи більше фінансування. Адже цьогоріч нам не вистачало коштів елементарно а відрядження у райони, щоби там підготувати виховників та інструкторів з НПВ, – сказав Руслан Біланинець. – Оскільки у Черкасах, як у центрі, життя дуже насичене. Тут відбуваються різні лекції, вишколи, є значна кількість небайдужих активістів, які займаються з дітьми. А в області цього не так багато, тому ми прагнемо розширити свою діяльність. На жаль, через відсутність коштів, ми не можемо охопити всю область, хоча дуже цього прагнемо.

Так у планах Центру національно-патріотичного виховання при ЧОМРЦ охопити всю Черкаську область виховними лекціями, спеціальними вишколами, створити центри НПВ на місцях, відповідно для цього навчити інструкторів та виховників, а також розвивати табір «Гайдамацьке коло», який отримав в учасників дуже високу оцінку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x