Лікування молочниці*

Лікування молочниці*

Появою молочниці організм сигналізує про те, що з ним не все в порядку. І часто для того, щоб знайти причину цього неприємного захворювання доводиться відвідати не тільки гінеколога, а й інших лікарів.
Лікування молочниці має бути комплексним, тільки в такому випадку воно буде успішним. Дотримання наведених нижче рекомендацій, в поєднанні з медикаментозним лікуванням молочниці, підвищує ефективність останнього, прискорює одужання, запобігає повторне її появу.

Основні рекомендації:
Необхідно підтримувати загальний рівень здоровя і уникати виснаження імунітету: приділяти належну увагу хронічних захворювань, боротися зі стресами, не перевтомлюватися. Не приймати антибіотики без рекомендацій лікаря. Ці препарати провокують прояви дисбактеріозу, і як наслідок – молочниці.
Слід виключити контакти з інфікованими людьми: користуватися особистими предметами інтимної гігієни, особливо при наявності хворих у сімї; віддавати перевагу захищеним статевим контактам. Велике значення при лікуванні молочниці має дієта. Слід обмежити солодощі та жирні страви. Раціон необхідно збагатити кисломолочними продуктами, що містять корисні бактерії.

Інтимна гігієна. Використовувати для підмивання можна чисту воду і, при необхідності, гель для інтимної гігієни. Забороняються антибактеріальні і ароматизовані мила, а також дезодоровані прокладки. Необхідно уникати спринцювань. Статеве життя на період лікування молочниці бажано обмежити. По можливості слід обмежити час перебування на спеці і тривалі фізичні навантаження.
Віддавати перевагу білизні, виготовленій з натуральних тканин. Не бажано носити занадто обтягуючий синтетичний одяг. Не порушуйте правила використання гігієнічних прокладок: не носіть їх постійно, міняйте кожні 2-3 години.

Лікування молочниці у вагітних жінок
При виявленні молочниці у жінки, необхідно провести лікування спільно з партнером, щоб не перенести в тільки що вилікувану мікрофлору піхви полчище патогенних організмів від інфікованого чоловіка (хоч ризик повторного зараження не значний, але все ж його не слід виключати). Заходи з лікування молочниці повинні спочатку бути спрямовані на пригнічення росту грибів Кандида, а потім на нормалізацію мікрофлори піхви.
При вагітності можливим тільки місцеве лікування молочниці з допомогою свічок, вагінальних таблеток і капсул, кремів і мазів. Призначається один з наступних препаратів: у першому триместрі Гінодек, Натаміцин свічки або вагінальні таблетки, свічки Пімафуцин, Тержинан таблетки вагінальні та інші, а з другого триместру можна застосовувати Клотримазол свічки.

* – на правах реклами

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x