Черкаський водоканал провів масштабну реконструкцію теплової мережі Дніпровської водоочисної станції

Черкаський водоканал провів масштабну реконструкцію теплової мережі Дніпровської водоочисної станції

В рамках реалізації заходів інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал» прокладено понад 1,5 км теплової мережі на одному з найголовніших об’єктів підприємства – Дніпровської водоочисної станції, яка знаходиться у с. Сокирно. Необхідність виконання робіт обумовлена тривалим терміном експлуатації мережі, адже збудована вона ще у 1975 році. Вартість реконструкції склала 3,1 млн. грн. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

Попередньо, через електронну систему «Prozorro» була оголошена допорогова закупівля, за результатами якої визначили виконавця зазначеної реконструкції.

З огляду на, те що будівництво тепломереж здійснювалося на об’єкті підвищеної небезпеки, роботи неухильно проводилися відповідно вимогам ДБН В.2.5-39-2008 «Теплові мережі», проектної документації та інших нормативних документів. Головні фахівці КП «Черкасиводоканал» пильно контролювали дотриманням усіх вимог, в тому числі технології прокладання теплової мережі.

Роботи виконувалися двома способами – підземним і надземним. Підземний – безканальним способом, із застосуванням попередньо ізольованих пінополіуретаном сталевих труб із захисною оболонкою із поліетилену. Вони прийшли на заміну аварійним сталевим ізольованим мінеральною вантою трубам у залізобетонних лотках. Під час надземного способу виконано заміну тепломережі по внутрішнім приміщенням будівель Дніпровської водоочисної станції. Для цього були застосовані попередньо ізольовані труби в захисній оцинкованій оболонці Spiro.

Завдяки використанню новітніх технологій та сучасним матеріалам підприємство значно знизить витрати вугілля на опалення та отримає суттєву економію електричної енергій.

Увесь комплекс робіт виконаний якісно та у визначені терміни. Оновлена теплова мережі Дніпровської водоочисної станції слугуватиме підприємству та мешканцям нашого міста щонайменше 50 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x