Про життя студентів та оновлення матеріальної бази в ЧДТУ

Про життя студентів та оновлення матеріальної бази в ЧДТУ

Наука, культура, соціальні акції – колектив та студенти Черкаського державного технологічного університету розповіли про головні здобутки 2017 року. Неможливе усе перелічене без належної матеріальної бази, над удосконаленням якої в університеті теж активно працюють. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Значну увагу в ЧДТУ приділяють науковій роботі студентів. Це і підготовка та публікація наукових збірників, участь у всеукраїнських та міжнародних наукових конференціях, конкурсах. Так, на всеукраїнських олімпіадах 4 студенти отримали призові місця.
Про життя студентів та оновлення матеріальної бази в ЧДТУ – У 2017 році іменні стипендії Кабінету Міністрів України почали отримувати двоє молодих вчених із університету. Дві студентки ВНЗ отримують іменні стипендії Президента України. У закладі за рік провели 16 наукових конференцій, 10 із яких – міжнародні, 4 всеукраїнські та дві інтернет-конференції, – повідомив Володимир Рудницький, проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків.
Також, за словами Володимира Миколайовича, активно ЧДТУ в цьому році брав участь у міжнародних наукових програмах, що дає змогу студентам пройти стажування за кордоном, а в Черкасах проходять практику або стажування студенти з інших країн, наприклад із Польщі.

Валентин Лазуренко, проректор із гуманітарно-виховних питань, розповів про соціально-гуманітарну діяльність університету у році, що минає:
Про життя студентів та оновлення матеріальної бази в ЧДТУ – В університеті проведено 45 культурно-масових заходів за рік. Це і дні факультетів, і день університету, спортивні, гумористичні фестивалі. Це ті заходи, які вже стали традиційними. У цьому році ми започаткували обласний фестиваль юнацької творчості «Крила», який зібрав більше 100 учнів шкіл із 11 районів Черкащини. Так ми об’єднуємо молодь духовно і культурно. Є задум на перспективу – переведення фестивалю у ранг міжнародного. Новою нашою традицією стане започаткований у 2017-му загальноуніверситетський День вишиванки.
Вагомими здобутками у цій сфері стали також отримання студентками двох дипломів лауреаток Всеукраїнського фестивалю студентської художньої творчості «Весняна Хвиля», перше місце у номінації «Художнє декламування» на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Барви осені», вихід у фінал обласної ліги КВН команди ЧДТУ «КУМА».
Активно університет проводить соціальні заходи, зокрема збір допомоги для бійців на передовій, проведення арт-терапії для 180 учасників АТО, які проходять реабілітацію.

Про життя студентів та оновлення матеріальної бази в ЧДТУ Проректор Микола Куницький повідомив, що у 2017 році чимало ресурсів виділено на оновлення матеріально-технічної бази університету, зокрема йдеться про модернізацію системи опалення, енергозаощаджувальні заходи. У планах адміністрації університету й подальше утеплення приміщень, заміна вікон.
– У червні в Черкасах стартував проект «Green energy». У рамках цього проекту, який фінансується міністерством клімату та дозвілля Норвегії, передбачає установлення сонячних батарей на даху, потужністю 6 кіловат, що дає нам змогу заощадити до 30 тисяч гривень на рік. Триває реконструкція холу першого поверху, там заплановане облаштування виставкового залу. Закуплено оргтехніки на суму 950 тисяч гривень, – зазначив Микола Прокопович.

Завдяки самовідданій роботі колективу в університеті панує доброзичлива атмосфера, яка приваблює молодь. Тут цінують ініціативу та надають підтримку кожному, хто прагне не лише навчатися, але й бути соціально активним. Про це розповідають студенти ЧДТУ.

Софія Ярмош, голова Студентської ради ЧДТУ:
Про життя студентів та оновлення матеріальної бази в ЧДТУ – Жодного разу я не пожалкувала, що вступила в ЧДТУ. Тут студента завжди почують, йому допоможуть. За останні два роки студентська рада провдить багато культурно-масових заходів. Значна частина з них цього року набули статусу міських, ми вирішили не обмежуватися лише своїм університетом. Наприклад, конкурс «Містер та Міс ЧДТУ» цього року порівнювали з конкурсом «СтудМіс Черкащини». «Вечірка Че» на березі Дніпра об’єднала студентів усього міста.

Володимир Півненко, голова студентської ради при Черкаській ОДА, студент ЧДТУ:
Про життя студентів та оновлення матеріальної бази в ЧДТУ – ЧДТУ один із небагатьох вузів, де не чинять тиск на студентське самоврядування. Ми маємо простір для того, щоб бути самоврядуванням, а не гратися в нього. На базі ЧДТУ проведено ряд міжнародних та всеукраїнських форумів, ми співпрацюємо зі студентами інших ВНЗ, міжнародними організаціями. Активно займаємося темою благодійництва.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x