Центральне адмінприміщення Набутівської ОТГ розмістили в амбулаторії

Центральне адмінприміщення Набутівської ОТГ розмістили в амбулаторії

Перші вибори у Набутівській об’єднаній територіальній громаді відбулися 18 грудня 2016 року. На початку становлення громади були труднощі з її реєстрацією та приміщенням адміністративного центру, але очільники місцевої влади успішно владнали ці питання. Адмінцентром стало село Набутів (через зручність розташування), де раніше навіть не було сільської ради, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Центральне адмінприміщення Набутівської ОТГ розмістили в амбулаторії

– Це, насправді, унікальна громада в Україні. Вона була першою зареєстрованою як ОТГ. Перша, що об’єдналася з адміністративним центром, де не було навіть сільської ради. До цього подібної практики в Україні не було. Зараз вже до 10-ти громад в Україні, які об’єдналися за цією ж схемою, – говорить директор Черкаського ЦРМС Сергій Слинько. – Кожен сільський голова хотів, щоб саме в його селі був адмінцентр. Компромісним варіантом став Набутів. Спочатку там навіть не було кабінету сільського голови, не було взагалі адмінприміщень. Тривалий час сільській голові доводилося приймати людей в амбулаторії.

Центральне адмінприміщення Набутівської ОТГ розмістили в амбулаторії

Нині приміщення амбулаторії (колишньої лікарні цукрового заводу) ремонтується – утепляється приміщення, удосконалюється водяне опалення, відновлюються кабінети. Наразі вже замінили 33 вікна. Перший поверх переробляється під ЦНАП, у другому корпусі будуть кабінети сільського голови та посадовців. У майбутньому там функціонуватимуть відділи соціального захисту та освіти (нині відділ освіти розташований у с. Драбівка). Голова Набутівської об’єднаної територіальної громади Олег Малюга планує переобладнати старе прибудоване приміщення (наразі в аварійному стані) для нової амбулаторії.

– Благоустрій розпочали з березня. Фактично за короткий час (за весну)зробили ремонт 19-ти вулиць, відновили мережу освітлення на 17-ти вулицях, на 800 тисяч гривень відремонтували дороги. Також на трьох кладовищах були встановлені огорожі. Після червня, коли вийшла постанова надання субвенції на інфраструктуру нашої громади, ми вже почали працювати над об’єктами – це капітальний ремонт, – розповідає Олег Малюга. – Заасфальтували три дороги у селах Деренковець, Кичинці та Набутів. Там дороги по 500-550 метрів, 260 метрів положено асфальту. Утеплення горища і перекриття даху у дитячому садку в селі Дробівці робили за інфраструктурні кошти (600 тисяч гривень).

Загалом до Набутівської громади входять 13 сіл (7 сільських рад). Громада утримує 34 заклади – 6 ФАПів та 2 амбулаторії, 1 музичну школу, 7 будинків культури та 2 сільських клуби, 8 бібліотек та 3 музеїв, 1 дитсадок та 5 навчально-виховних комплексів, 1 дитячий будинок сімейного типу.

Центральне адмінприміщення Набутівської ОТГ розмістили в амбулаторії

За словами завідувача відділу освіти, культури і спорту Нарбутівської ОТГ Юлії Михайлюк, ремонт дитячого садку в Драбівці та Нетеребської дитячої установи вже запланований до 2022 року. Також у планах – придбання комп’ютерів для всіх дошкільних навчальних закладів та іграшок на наступний рік.

– Садочок розрахований на 31 дитину, а в нас їх лише – 18. Це засвідчує про низьку народжуваність у населеному пункті. Всі заклади дошкільної освіти розраховані на 154 місця, а в нас фактично зайняті 102 місця, – додає Юлія Михайлюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x