У Стеблеві ремонтують місцеву амбулаторію

У Стеблеві ремонтують місцеву амбулаторію

Цьогоріч у Стеблеві розпочали капітальний ремонт місцевої амбулаторії. Наразі вже замінили дах, вікна, оновили фундамент та вимощення. Планується також ремонт і всередині будівлі, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– У нашій амбулаторії два приміщення: одне побудовано у 1900-х роках, друге у 80-х. Приміщення у занедбаному стані, тому ми прийняли рішення зробити капітальний ремонт. У цьому році ми подали цей проект до Державного фонду регіонального розвитку і він був оцінений приблизно у мільйон гривень, – розповідає голова Стеблівської об’єднаної територіальної громади Олексій Данільченко. – Наш один проект утеплення, заміни даху та вікон, оновлення фундаменту й вимощення коштує 1 мільйон 300 тисяч гривень. З них державних коштів – 1 мільйон гривень, 300 тисяч гривень – кошти громади. Аби зробити якісний ремонт потрібно мати два з половиною місяці часу, але будівельники розпочали роботи набагато раніше – за місяць. Сподіваюся, що до Нового року ми завершимо зовнішні роботи. Всередині ще повний «розвал».

Також у 2017 році було запрошено молодого спеціаліста з Рівненської області – Світлану Охрімову, яка надалі працюватиме місцевим сімейним лікарем. Олексій Данільченко відзначив, що нині в пріоритеті саме молоді кадри, адже вони більш енергійні.

– Я вчилася на бюджеті. За направленням потрапила до Корсунської районної лікарні сімейним лікарем, хоча вчилася на педіатра. Приїхала разом з чоловіком, він тут працює електриком, – говорить Світлана Сергіївна. – Спочатку я засмутилася. Але зараз вже звикла, мені тут подобається. До мене навіть вже приходять пацієнти.

Для Світлани Охрімової коштом громади придбали будинок у Стеблеві. На сьогодні там ремонтують ванну кімнату, раніше були замінені вікна на суму 50 тисяч гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x