Лимон і мед – незамінне поєднання взимку

Лимон і мед – незамінне поєднання взимку

Хто з нас не лікувався лимоном з медом? Така суміш – це основа для багатьох лікувальних рецептів, що допоможуть боротися із застудою, високим тиском та зайвою вагою.

Чай з лимоном і медом широко застосовується при застуді, грипі, для очищення організму та боротьби із зайвою вагою. Продукти додаються як у чорний, так і зелений чай. Чашечка такого чаю за сніданком забезпечить заряд бадьорості на весь день, звільнить організм від шкідливих речовин, покращить травлення, скоригує фігуру.

При його приготуванні слід дотримуватися правила: лимон і мед кладіть у теплий чай (температурою не більше 40 градусів) – для збереження корисних властивостей продуктів. Пити цілющий чай можна і перед сном, і вранці натщесерце.

Проти застуди
Інгредієнти: 1 кг лимонів і 0,5 кг меду (бажано рідкого). Цитруси обдайте окропом, поріжте дрібними кубиками або прокрутіть через м’ясорубку. Видаліть кісточки, щоб суміш не гірчила. Лимонну масу залийте медом, перемішайте і покладіть у скляну банку. Покладіть суміш у холодильник і залиште на 3–4 дні. За цей час інгредієнти обміняються корисними властивостями, перетворившись в однорідну густу масу. Приймати таке зілля слід по 1 столовій ложці тричі на день.

Швидка допомога від високого тиску
Вам знадобляться 4–5 лимонів, 3–5 головок часнику, 0,5 л меду. Цитрус подрібніть на тертці разом із шкіркою, часник роздавіть допомогою преса, отриману масу залийте медом. Залиште суміш на 6–7 днів у прохолодному місці, потім процідіть і вживайте по чайній ложці тричі на день. Запах часнику за цей період повністю нейтралізується.
Цей рецепт не тільки знижує високий артеріальний тиск, але й очищає судини, підвищує їхню еластичність і покращує пам’ять.

Для міцного імунітету
Великий лимон поріжте дрібними кубиками і покладіть у скляну банку. Додайте туди 400 г тертого імбиру і 250 г меду. Ретельно змішайте компоненти. Суміш можна додавати в кашу/чай або приймати по 1 ч. ложці на день, запиваючи теплою водою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x