Геннадій Бобов допоміг пологовому будинку Корсуня-Шевченківського

Геннадій Бобов допоміг пологовому будинку Корсуня-Шевченківського

Нинішній освічений і всезнаючий мандрівник добре знає місто над Россю – героїчний та мальовничий Корсунь-Шевченківський. Кожен, хто ступає на цю прадавню землю, прагне неодмінно відвідати Корсунський парк, який має статус державного історико-культурного заповідника. Це надзвичайне місце з чудовою енергетикою. Утворюючи наймальовничіший куточок, природа довго не роздумувала: нагромадила на берегах Росі гранітні камені, кинула багато зелені, рідкісних рослин та дерев. До цього часу росте старий каштан, під яким любив відпочивати Тарас Шевченко, коли приїздив на гостини до брата Варфоломія Шевченка. Потопає в бузковому розмаїтті скульптура Яна та Наталки, що уособлює вірне і незрадливе кохання.

Площа заповідника становить близько 100 гектарів. Є що побачити, є чим помилуватися і корсунцям, і гостям міста. А ще – послухати історію міста, заснованого ще в далекому 1032 році великим князем Ярославом Мудрим. Проте в цій статті не будемо вдаватися до переказу всіх історичних подій, нагадаємо лише, що в 20-х роках XVII століття Корсунь став одним із найвизначніших міст Наддніпрянщини. За кількістю населення він тоді випередив Білу Церкву та інші міста і поступився лише Чигирину.

Сьогодні його називають регресивним у демографічному відношенні містом, оскільки кількість населення неухильно зменшується. У місті та районі повинні народжуватись діти, лише тоді край матиме майбутнє. Втім скупі статистичні дані свідчать про те, що кількість пологів у пологовому відділенні Корсунь-Шевченківської центральної районної лікарні з кожним роком неухильно зменшується. Так, у 2014 році було 380 пологів, у 2015 році – 318, у 2016 році – 261, під кінець 2017 року – 229.

Акушерське відділення може цілком пишатися своїми кваліфікованими працівниками, які надають медичну допомогу в повному обсязі. Не одній сотні малят допомогли з’явитися у світ лікарі від Бога, справжні майстри своєї справи, люди із золотими серцями та умілими руками: Олена Володимирівна Іванова, Світлана Олексіївна Медалович, Петро Андрійович Савчук, Алла Анатоліївна Урліна, Віктор Васильович Грунський. А скільки немовлят завдячують своїм народженням акушеру Валентині Михайлівні Зацаринній! Щасливі матусі й татусі від щирого серця дякують дружному колективу висококваліфікованих спеціалістів пологового відділення, які знають і вміють усе: і заспокоїти всю родину, котра хвилюється за породіллю, і навчити молоду маму догляду за малям, і порадити, і підтримати…

Проте, як і в кожному відділенні, існує нагальна потреба в новому сучасному обладнанні, матеріалах. В результаті недостатнього фінансування у відділенні не вистачає елементарних речей, без яких не можуть обійтися ні лікарі, ні молодший медичний персонал.

Саме тому працівники відділення звернулися за допомогою до народного депутата України Геннадія Бобова з проханням придбати для породіль Корсунщини нову постільну білизну. Геннадій Борисович не змусив довго чекати, а миттєво відреагував, і тепер пологове відділення поповнилося такими необхідними новими речами: ковдрами, подушками і постільною білизною.

«Ми щиро дякуємо Геннадію Борисовичу за небайдуже ставлення до майбутнього Корсунщини, за розуміння проблем міської та центральної районної лікарень, і, зокрема, пологового відділення. У майже тисячолітньої історії Корсуня були і занепади, і підйоми. Та місто постійно виходило з усіх негараздів. Віримо, що й цього разу вийде. Адже маючи таку Богом дану природу, багату історію та благодійників, місто і район повинні жити та економічно зростати, у нас повинні народжуватися здорові діти – надія і гордість нації», – говорить лікар, завідувач акушерсько-гінекологічним відділенням Корсунь-Шевченківської ЦРЛ, Олена Володимирівна Іванова.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x