Чай із меліси – для міцних нервів і жіночого здоров’я

Чай із меліси – для міцних нервів і жіночого здоров’я

Меліса – скромна тіньовитривала рослина, що не потребує особливого догляду. Через запах її часто називають лимонною м’ятою. Листя меліси використовують для приготування цілющих настоїв.

У мелісі міститься безліч корисних речовин. До її складу входять флавоноїди (знижують ламкість капілярів, запобігають утворенню тромбів), гіркоти, дубильні речовини, а також урсолова і кавова кислоти. Користь лимонної м’яти обумовлена великим вмістом вітамінів (B, C і A), макроелементів (залізо, калій, магній і кальцій) і мікроелементів (мідь, хром, цинк, молібден і селен).

Монотерпени, що входять до складу меліси, зігрівають, зменшують біль і мають антисептичну дію, а фенілпропаноїди мають антиокислювальні, противірусні та протизапальні властивості.

Чай із мелісою допомагає позбутися від безлічі захворювань. Цей лікарський засіб не тільки лікує, а й, завдяки своєму смаку, дарує справжню насолоду.
Мелісу радять приймати при мігрені, гіпертонії, епілепсії, безсонні, неврозах і тахікардії. Цей чай допоможе і гіперактивним, легкозбудливим дітям. Регулярний прийом цілющого засобу сприяє розвитку уваги, пам’яті, посидючості.

Розмаринова кислота, що міститься в мелісі, має яскраво виражену протизапальну дію і здатна запобігти таким захворюванням, як артрит, тромбофлебіт і ревматизм. До того ж це відмінний антиоксидант, який не дасть організму швидко постаріти.

Якщо ви страждаєте від сильних головних болів, шлункових спазмів або болісних місячних, вам також допоможе чай із меліси, який значно полегшує стан, так як має болезаспокійливу і спазмолітичну властивості. Меліса здатна поліпшити апетит, зменшити газоутворення і кислотність, а ще це чудовий протиблювотний засіб.

Людям із бронхіальною астмою також варто звернути увагу на цей дивовижний чай, адже він допомагає зняти спазми, придушити кашльовий рефлекс, вивести мокроту. Щоб досягти цих цілей, у чай із меліси радимо додати імбир, мед і лимон.

Чай із меліси, крім користі, може нанести і шкоду організму. Так, чай із неї не рекомендований людям із гіпотензією, адже цей напій може ще більше знизити і так невисокий тиск. Якщо вас чекає важлива зустріч або поїздка за кермом, чай із мелісою краще не пити, адже він здійснює седативну дію і знижує швидкість реакції.
Чай із меліси, випитий у великих кількостях, здатний послабити статеве збудження. Також цей напій не рекомендується і дітям до 3 років.

Зрозуміло, мелісу можна придбати в аптеці, але краще виростити її в своєму городі або саду. Щоб заготовити цю корисну травичку на зиму, її потрібно промити і добре висушити.

Реклама

4 4 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x