У краєзнавчому музеї готують нову виставку… весільну

У краєзнавчому музеї готують нову виставку… весільну

Попри новорічні та різдвяні канікули спеціалісти Черкаського обласного краєзнавчого музею приступили до завершальної стадії нової виставкової експозиції. Її присвятять Дню всіх закоханих, тобто, відкриється вона до 14 лютого. А поки ще є трохи часу, черкаські музейники закликають черкащан долучитись до формування виставкової колекції, яка відобразить весільну моду другої половини радянського періоду. Це буде новий погляд не на саму епоху, яка минула, а саме на те, яким для наших батьків був найкращий та найромантичніший день у житті.

У краєзнавчому музеї готують нову виставку… весільну

З ініціативою створення такої виставки до краєзнавчого музею звернулась викладач кафедри театрознавства Київського театрального університету, знавець історії костюму, Наталя Хілобок. Цікаву пропозицію черкащани зустріли схвально, тож, у День святого Валентина можна буде подивитись у що власне ця ідея вилилась.

У краєзнавчому музеї готують нову виставку… весільну

Наталя Хілобок зауважує, що за основну мету виставки не ставилось якесь ностальгування за радянською епохою. Проте занурення у той період у розрізі весільних традицій, проведення певних паралелей та розглядання весільних костюмів не власне як елементів одягу, а певних артоб’єктів є дуже цікавим. Пані Наталя пояснила, що радянська епоха була часом певних обмежень, тому залишається дивуватись, на які хитрощі йшли молодята та як примудрялись виглядати в день одруження просто приголомшливо. Часто молодята всіма правдами та неправдами заздалегідь добували дефіцитне взуття та тканину на одяг, який шився на замовлення. Особливим були й головні убори нареченої. Це і фата різних конфігурацій, весільні шляпки та жюльєтки. Весільна мода того часу дійсно була унікальною, чим і представляється цікавою для нас.

У краєзнавчому музеї готують нову виставку… весільну

Виставка, між іншим, супроводжуватиметься весільними світлинами. Організатори планують ще й якісь приємні сюрпризи, але поки що не розкривають усіх таємниць.
Директор Черкаського обласного краєзнавчого музею Ірина Собко акцентує, аби ця виставка видалась найбільш повною та максимально інформативною, музейники просять долучитись до її створення черкащан.
− Вони можуть поділитись із нами своїми весільними артефактами. А ті з них, хто не може з ними за певних причин розлучитися, ми просимо надати їх для експозиції хоча б на деякий час. Будемо вдячні за таку допомогу, — підкреслила вона.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x