Діти-сироти із Чорнобаївщини отримуватимуть стипендію від районного бюджету

Діти-сироти із Чорнобаївщини отримуватимуть стипендію від районного бюджету

У 2018 році діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування із Чорнобаївського району, які вступлять до вищих чи професійно-технічних навчальних закладів, коледжів або ж ліцеїв, отримуватимуть стипендію із районного бюджету. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту Чорнобаївської РДА.

Це передбачено змінами до рішення «Про районну комплексну програму «Турбота» на 2014-2020 роки», внесеними за поданням Чорнобаївської РДА на сесії районної ради.
– Дія рішення поширюватиметься на учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації денної форми навчання із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку служби у справах дітей та влаштовані у сімейні форми виховання на території району. Стипендія становитиме 1000 гривень і її виплачуватимуть щомісячно протягом усього періоду навчання. Хто навчатиметься три роки, виплачуватимуть три роки. Хто п’ять, тому п’ять, – роз’яснює начальник служби у справах дітей Чорнобаївської райдержадміністрації Юрій Волох.

Нині в районі проживає 76 таких дітей. Серед них двоє цього року закінчують одинадцятий клас, ще близько 10 дітей – дев’ятий.
– Тож якщо вони вступлять на навчання, уже з вересня зможуть отримувати допомогу із районного бюджету додатково до коштів, якими їх забезпечуватиме держава, – зазначає Юрій Михайлович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x