У Тимченках пройшли вечорниці

У Тимченках пройшли вечорниці

З нагоди Новорічно-різдвяних свят рада ветеранів села Тимченки Чорнобаївського району спільно з радою Тимченківського будинку культури провела вечір-зустріч з представниками ветеранської організації Вереміївки, яких запросили на українські вечорниці.

У Тимченках пройшли вечорниці

Як розповідає про подію організатор дійства, голова ветеранської організації с. Тимченки Марія Шара, гостей радо зустрічала господиня вечорниць Ніна Ражепа у святково прибраній світлиці Тимченківського будинку культури, прикрашеній українськими рушниками, святковим столом з традиційними українськими стравами. Першими на вечорниці завітали хлопці – Лаврін і Карпо, роль яких чудово зіграли Сергій Денисенко та Едуард Недашковський. Згодом до господи завітали дівчата – жіночий ветеранський ансамбль Тимченок у складі Світлани Бондар, Тетяни Бондар, Надії Дібрівної, Світлани Колісник, Любові Кудлай, Галини Політової, Ольги Цокало, у виконанні яких прозвучали українські народні пісні.

У Тимченках пройшли вечорниці

Колись на вечорницях і шили, і пряли, і пір’я дерли, і сватались. А було й таке, що й сварились, так як баба Палажка і баба Параска – Наталія Недашковська і Надія Соса, які вразили присутніх своєю акторською майстерністю.

У Тимченках пройшли вечорниці

Приємною несподіванкою для гостей свята був приїзд земляків із села Вереміївка Чорнобаївського району – жіночого фольклорного ансамблю «Червона калина» у складі Ганни Федоренко, Валентини Бойко, Олександри Євтушенко, Надії Підлісної, Катерини Савченко, Ольги Куроп’ятник, Катерини Стадник на чолі з головою ради ветеранів села Любов Стадник та керівником ансамблю Наталією Канівець, які порадували присутніх чудовим виконанням українських пісень.

У Тимченках пройшли вечорниці

Упродовж свята лунали пісні у виконанні дуетів Тетяни Бондар і Миколи Шарого, Валентини Бойко і Ганни Федоренко, Любов Стадник і Надії Підлісної, Тетяни Бондар і Надії Підлісної.

У Тимченках пройшли вечорниці

Так як вечорниці відбувались на Ганни, то ведуча Світлана Дібрівна привітала присутніх на святі Галин і в дарунок для них прозвучала пісня у виконанні Олександра Ражепи «Галина». Після спільного виконання пісні «А мій милий вареників хоче» гостей пригощали варениками з капустою, картоплею, сиром, гречаниками. Із цікавістю присутні переглянули відеоматеріал про українські звичаї і традиції, який підготувала сільський бібліотекар Тетяна Дзюба.
Весь вечір українські пісні перепліталися з веселими жартами, різноманітними конкурсами, запальними танцями.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x