В яких випадках Центр зайнятості може допомагати підприємцю в сплаті ЄСВ за найманого працівника?

Відповідь надала заступник директора Черкаського обласного центру зайнятості Марину Вікторівна Сорокіна

Реєстрація підприємця як роботодавця в службі зайнятості не передбачена чинним законодавством. Умови та розмір заробітної плати Ви визначаєте самостійно. Компенсація витрат ЄСВ передбачена умовами ст.ст. 26 та 27 ЗУ «Про зайнятість населення» в разі працевлаштування на нове робоче місце громадян, зазначених у частині першій статті 14 цього Закону – квотної категорії, та яким надано статус безробітного, за направленням ЦЗ строком не менше ніж на два роки щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений.

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду.
У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація з ініціативи роботодавця до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування сума наданих коштів повертається в повному обсязі до бюджету Фонду.

У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація за угодою сторін на його робоче місце за направленням ЦЗ, у межах дворічного строку працевлаштовується інший безробітний.

Суб\’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних строком не менше ніж на два роки за направленням ЦЗ на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений.

Компенсація виплачується за рахунок коштів, передбачених на такі цілі у бюджеті Фонду протягом одного року з дня працевлаштування безробітного у порядку та за переліком пріоритетних видів економічної діяльності, визначених КМУ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x