На Чорнобаївщині виявили порушення у роботі бухгалтера комунального закладу

На Чорнобаївщині виявили порушення у роботі бухгалтера комунального закладу

Золотоніською місцевою прокуратурою встановлено, що бухгалтер одного із комунальних закладів Чорнобаївського району неналежно виконувала свої службові обов’язки. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Після укладення договору про закупівлю автомобіля спеціальної призначеності з приватним підприємцем, знаючи про фактичне порушення умов Договору, в частині неотримання комунальним закладом автомобіля спеціального призначення за актом прийому-передачі, поставила свій підпис у платіжному дорученні, яким погодила законність проплати грошових коштів в сумі 384 000 грн. на рахунок ФОП, який у свою чергу не поставив необхідний товар до комунального закладу.

За вказаним фактом внесеного відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, а саме службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки.

Досудове розслідування триває, винним особам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x