На нараді в Чорнобаївській РДА розглянули питання роботи Держпродспоживслужби та Держгеокадастру

На нараді в Чорнобаївській РДА розглянули питання роботи Держпродспоживслужби та Держгеокадастру

На апаратній нараді, яка відбулася 9 січня під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Джоболди було розглянуто питання про роботу Чорнобаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в 2017 році, перспективи та завдання в 2018 році. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаївської РДА.

З першого питання доповів начальник Чорнобаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Василь Катеруша. За його словами, в районі спостерігається поширення захворювання тварин на сказ, причому переважає саме міський тип сказу. Так, з 10-ти зареєстрованих у 2017 році випадків сказу сім випадків це захворювання домашніх тварин – котів та собак.

Всього протягом року проти сказу щеплено 6599 голів собак, 3236 котів та 4511 голів ВРХ (в сільгосппідприємствах), що майже вдвічі більше, ніж в 2016 році.

– Щодо захворювання на африканську чуму свиней, то на даний час частина НПП «Нижньосульський» залишається в зоні нагляду по причині рецидиву епізоотії АЧС на території Оржицького району, – зауважив начальник районного управління. – Управлінням щоденно проводиться моніторинг епізоотичної ситуації даного захворювання та інформаційні заходи щодо профілактики АЧС серед населення шляхом проведення бесід та розповсюдження інформаційних буклетів.

За сприяння районної влади та органів місцевого самоврядування, відповідно до прийнятих програм з відшкодування частини вартості придбаної замість зданої хворої на лейкоз худоби, в 2017 році проводилося оздоровлення ВРХ від лейкозу с.Мохнач та с.Велика Бурімка, яке на даний час на стадії завершення.

Також управлінням протягом року здійснювався контроль за якістю та ветеринарно-санітарним станом продуктів тваринного і рослинного походження при їх виробництві, зберіганні та реалізації населенню. Так лабораторіями ВСЕ на ринках району проведено досліджень: м’яса, м\’ясопродукції – 2199 проб; молока, молочної продукції – 2427 проб; риби – 585 проб; яєць – 56 проб; рослинної продукції – 1255 проб.

Вилучено з обігу 58,9 кг неякісних м’ясопродуктів.

На бойнях ТОВ «Мясорибторг», ТОВ «Чорнобайм’ясо» та ПрАт «Чорнобайптиця» офіційними лікарями проведено передзабійний клінічний огляд та ветсанекспертизу ВРХ – 1394 туш, свині 7707 м’ясотуш, птиця – 4551 гол. Вилучено та утилізовано 310 кг неякісних м’ясопродуктів.

Досліджено 473 проб молока на вміст антибіотиків та забруднюючих речовин. Перевищення кількості забруднюючих речовин в молочній сировині не виявлено.

Загалом, з питань забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення району відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства підготовлено та направлено 18 інформаційних листів та довідок, видано акти санітарно-епідеміологічного обстеження на 2 об’єкти поводження з відходами для отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферу, на 1 об\’єкт – для отримання дозволу на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання. Погоджено санітарні паспорти на місця видалення відходів по 2-х населених пунктах.

Підготовлено план комісійних перевірок соціально значимих об’єктів, в відповідності до якого, комісійно, за участю фахівців управління проведено 143 перевірки, в тому числі 64 перевірки оздоровчих закладів, 59 навчально-виховних, 5 об’єктів водопостачання, 9 закладів торгівлі та закладів ресторанного господарства, 2 рибопереробні та 1 м’ясопереробне підприємства, 2 стаціонарних відділення Чорнобаївського територіального центру.

За заявами суб’єктів господарювання перевірено 5 об’єктів: 2 лікувально-профілактичні заклади, професійно-технічний ліцей та 2 сміттєзвалища в населених пунктах району.

В ході перевірок для лабораторного дослідження відібрано 44 зразки питної водопровідної води, 40 зразків готових страв на мікробіологічні показники та 195 змивів для моніторингових досліджень.

З метою недопущення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій органам місцевого самоврядування, власникам та керівникам об\’єктів надані пропозиції щодо виправлення виявлених при перевірках недоліків та безумовного виконання санітарних норм і правил під час експлуатації об\’єктів, при виготовленні, зберіганні та реалізації харчових продуктів, подачі питної води населенню.

Щодо роботи відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, то в своєму виступі начальник відділу Юрій Петренко зазначив, що в зв\’язку з актуальністю «земельних» питань, а також змінами, що відбуваються в земельному законодавстві, до відділу надходить значна кількість звернень громадян, юридичних осіб, установ та організацій.

Так, в цьому році до відділу надійшло 1055 усних та письмових звернень громадян та запитів про надання інформації, по яких надано відповіді по суті.

На виконання окремого доручення голови Держгеокадастру України № 300/3-17-0.21 від 31.05.2017, з метою наповнення Національної кадастрової системи повними та достовірними відомостями про зареєстровані земельні ділянки та перенесення даних Державного земельного кадастру із паперової форми в цифрову, відділом здійснена перевірка наявних відомостей про 8886 земельних ділянках.

Також здійснена перевірка відомостей про земельні ділянки з помилками у координатах поворотних точок, в результаті чого встановлено, що по 732 земельних ділянках каталог координат в державному земельному кадастрі не відповідає документації із землеустрою, по 3 ділянках сформовано заявку про перенесення відомостей по них до архівного шару Державного земельного кадастру, по 91 земельній ділянці виправлено помилки у відомостях Державного земельного кадастру.

В 2017 році проведено поновлення грошової оцінки земель населених пунктів по Мохнацькій сільській раді.

Всього у 2017 році відділом надано 13585 адміністративних послуг.

Кадастровими реєстраторами зареєстровано 4080 земельних ділянок, надано 2858 витягів про зареєстровані земельні ділянки.

Також видано 112 довідок про наявність прав на земельні ділянки, зроблено 976 викопіювань з індексної кадастрової карти, внесено 2034 виправлень у відомостях Державного земельного кадастру, надано 558 витягів з технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель, надано 912 довідок із державної статистичної звітності за формою 6-зем.

З метою збільшення надходжень до бюджету шляхом встановлення вищої орендної плати через продаж права оренди на земельних торгах, відділом у 2017 році підібрано для продажу права 89 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 685,7 га, з яких станом на сьогодні по 7 ділянках оголошені торги та по 81 ділянці розробляється відповідна документація із землеустрою.

Також на апаратній нараді було розглянуто питання функціонування медичних закладів та структур життєзабезпечення району під час різдвяних свят та дано доручення щодо дотримання температурного режиму в багатоквартирних будинках селища Чорнобай та закладах соціальної сфери району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x