Зміни правил вступу до вишів ще обговорюються

Зміни правил вступу до вишів ще обговорюються

Департамент освіти і науки Черкаської ОДА оприлюднив проект доповнень та змін, запропонованих Міністерством освіти України. Цей проект ще можна обговорювати, проте варто поцікавитись, що саме пропонують змінити.

Повідомляє кореспондент «Нової Доби».

Про ті зміни, що безпосередньо стосуватимуться абітурієнтів, розповіла Ольга Фурман, заступник директора департаменту освіти і науки Черкаської ОДА з питань вищої освіти.

– У тих закладах, в яких проводяться екзамени та творчі конкурси, змінюються терміни проведення співбесід з абітурієнтами. Їх проводитимуть з 21 по 29 липня. Водночас ці творчі іспити проводитимуть з 11 по 29 липня, – говорить Ольга Яківна. – Нинішні абітурієнти можуть подати сертифікат з непрофільного предмету з результатом нижчим за 124 бали, за умови, що з профільного вони мають не менше 170 балів. Але цю норму кожний навчальний заклад визначає самостійно. При цьому треба мати на увазі, що там, де є творчий конкурс (і він є профільним), а додатково треба здати сертифікат з непрофільної української мови, то в ньому має бути не нижче 124 балів. Це пропонується затвердити для того, аби уникнути проявів корупції.

Приймальним комісіям пропонують дати не три дні на обробку документів, а цілих сім. На думку пані Фурман, це допоможе уникнути помилок і непорозумінь, які раніше виникали через надмірні навантаження. Проте до 31 липня вони мають свою роботу закінчити.

Нарешті, ще одне нововведення: усі виші зобов’язані оприлюднити на своїх Web-сайтах програми усіх фахових випробувань для абітурієнтів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x