Приховані ознаки нездорового кишківника

Приховані ознаки нездорового кишківника

Проблеми з кишківником не завжди легко помітити, тому що не завжди їх ознакою є проблеми з випорожненням. Чимало симптомів лишаються непоміченими через те, що ми не все знаємо про багато важливих функцій, які виконує кишківник.

Слабкі кістки
Ламкість кісток може бути пов’язана з тим, що шлунок виробляє занадто багато кислоти. Це означає, що мінерали, такі як кальцій і магній, не вбираються кишківником належним чином.
Іншим важливим аспектом цієї проблеми є вітамін К, що виробляє кишківник. Якщо цей орган працює погано, це спричинить дефіцит вітаміну К, який необхідний для підтримки сильних та здорових кісток.

Тривога та стрес
Науковці вже довели, що кишківник – частина не лише травної, але й нервової системи. Головний мозок і кишківник постійно обмінюються сигналами. Тож нездоровий кишківник ослаблює нервову систему. Щоб цього не сталося, почніть споживати більше свіжих фруктів і овочів, переконайтеся, що п’єте багато води. Зробіть кефір частиною своєї дієти.

Свербіж
Частинки їжі, які не змогли правильно переваритись, можуть потрапити у кров. До того ж, якщо у вашому організмі є надлишок токсичності, імунна система негативно реагуватиме. Тоді вона буде боротися з токсинами через свербіж і запалення.

Слабкі нігті
Ламкі нігті – це явна ознака того, що ви неправильно вбираєте поживні речовини з їжі. Якщо ваш кишківник не є здоровим, ви не зможете ефективно перетравить їжу, що споживаєте. Таким чином, ваше тіло не зможе отримати потрібну кількість вітамінів та мінералів, щоб ваші нігті – і тіло в цілому – були міцними і здоровими.

Здуття живота
Набряк живота викликає часто не жир, а внутрішній газ. Це явна ознака того, що ваш кишківник не функціонує як слід. Можливо, причиною цьому є харчова алергія або незбалансоване харчування.

Білі випорожнення
Якщо ви помічаєте, що ваші випорожнення мають надто світлий колір, це не можна ігнорувати. Така проблема найчастіше трапляється, коли виникає подразнення кишківника. Також цей симптом може свідчити про проблеми з печінкою.
Якщо у вас виникли сумніви, чи маєте ви проблеми з кишківником, найкраще буде звернутися за консультацією до лікаря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x