Секрети післясвяткового прибирання

Секрети післясвяткового прибирання

✓ Якщо на скатертину потрапили краплі соусу, нанесіть на них засіб для виведення плям і через кілька хвилин змийте. Просушіть на свіжому повітрі, а потім виперіть із додаванням відбілювача.
✓ Щоб видалити пляму від шоколаду, змочіть серветку в перекисі водню і накрийте нею постраждале місце на кілька хвилин. Після цього річ перуть.
✓ Сліди від морозива обробляють засобом для виведення плям. Потім дають речі висохнути і лише після цього перуть у гарячій воді.
✓ Щоб вивести плями від фруктів або соку, в літрі води розмішайте 1 ч. л. засобу для миття посуду й 1 ст. л. оцту. Річ замочіть на 15 хв, прополощіть і виперіть із відбілювачем.
✓ Жирні плями на меблях треба видаляти якомога швидше. Для цього потрібно їх присипають сіллю або промочують серветкою.
✓ Затерті місця на оббивці меблів спочатку відчищають теплою водою з милом, потім промочують серветкою і просушують праскою через тканину.
✓ Плями на паперових шпалерах видаляють за допомогою м’якушки білого хліба. Із неї роблять кульку і витирають пляму, як канцелярською гумкою.
✓ На парафінові плями від свічок на будь-якій поверхні спочатку кладуть пакетик із льодом, а потім зішкрібають гострим лезом. Решту видаляють, прасуючи річ через тонку тканину або серветку.
✓ Плями від кави й чаю протирають ганчіркою, змоченою в холодному розчині гліцерину (1 ст. л. на 1 л. води).
✓ Жирні плями на синтетичному килимі можна прибрати за допомогою кашки з крохмалю й бензину. Їх змішують у рівних пропорціях і наносять на пляму. Після того, як бензин випарується, крохмаль видаляють пилососом.
✓ Килим зі справжнього шовку краще відразу здати в хімчистку. Відмити його вдома майже нереально.
✓ Плями від пива, вина й лікеру на килимі чистять м’якою щіточкою, змоченою спочатку в мильному розчині, а потім у теплій воді з оцтом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x