Черкаські школярі дізналися більше про фах рятувальника

Черкаські школярі дізналися більше про фах рятувальника

12 січня учні старших класів черкаської школи № 30 завітали до рятувальників 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини Черкаського гарнізону. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Під час знайомства фахівці пожежної справи розповіли підліткам про основні небезпеки, пов’язані із використанням вогню, можливими джерелами пожеж, нагадали правила безпеки. Проте, звісно, найбільшу цікавість і учнів, і вчителів, викликало пожежно-рятувальне обладнання, спорядження та техніка.

Так, наприклад, щоб приміряти бойовий одяг та відчути себе справжніми вогнеборцями, учні стали у довжелезну чергу. Не відставали від хлопців і дівчата, приміряючи пожежні каски та впевнено тримаючи в руках «нелегкий» пожежний інвентар, який рятувальники використовують у повсякденній роботі.

Під час екскурсії фахівці ДСНС розповіли дітям, як потрібно діяти у випадку виникнення надзвичайної ситуації, та що робити для її запобігання. Особливу увагу співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій звернули на небезпеку знаходження невідомих предметів, пояснивши, що чіпати незнайомі металеві предмети небезпечно, оскільки вони можуть містити вибухові речовини.

Наприкінці зустрічі для закріплення знань рятувальники вручили гостям тематичні листівки та пам\’ятки з правилами безпеки життєдіяльності. На згадку про подію хлопчики та дівчатка поспішали зробити пам’ятне фото із рятувальниками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x