Монастирищенські депутати затвердили районні програми

Монастирищенські депутати затвердили районні програми

11 січня 2018 року в залі засідань будинку рад відбулося пленарне засідання позачергової двадцять другої сесії Монастирищенської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук.

Проведення позачергової сесії районної ради викликано необхідністю впорядкування документації, що регламентує діяльність закладів дошкільної освіти, переданих міською радою у районну комунальну власність, та їх фінансуванням. Про це «Нова Доба» дізналася в Монастирищенській РДА.

Затвердивши порядок денний сесії, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного: прийняли із комунальної власності територіальної громади міста Монастирище до районної комунальної власності юридичні особи: заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Усмішка», заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Золота рибка» та заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Колобок», погодили їх структуру і чисельність на 2018 рік. Далі депутати затвердили у новій редакції районну програму «Організація харчування учнів 1−4 класів та дітей пільгових категорій закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти на 2018−2019 роки», встановивши для дошкільнят вартість одного дня харчування у розмірі 22 гривень – для дітей віком від 1 до 3 років, 25 гривень – для дітей віком від 3 до 6 (7) років, а також визначили розмір батьківської плати за харчування дитини – 40 відсотків у сільській місцевості і 60 – у міській. Із метою забезпечення прозорості, неупередженості та здорової конкуренції сесія районної ради прийняла положення про порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників закладів дошкільної освіти шляхом проведення конкурсного відбору та укладання з переможцем конкурсу контракту терміном від 1 року (при призначенні на посаду вперше) до 5 років, а також затвердила вимоги до кандидатів, перелік документів, які необхідно подати для участі у конкурсі, процедуру проведення конкурсу та визначення його переможця.

Далі депутати розглянули питання про створення Монастирищенського районного сервісного центру обслуговування закладів комунальної власності, який включив у свій склад централізовану бухгалтерію та господарчу групу по централізованому господарському обслуговуванню закладів комунальної форми власності.

У ході сесії депутати затвердили технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок в адмінмежах Долинківської (площею 25,9963 га для ведення фермерського господарства), Попуднянської (площею 29,1589 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва) та Халаїдівської (площею 8,3919 га для рибогосподарських потреб) сільських рад.

На завершення сесії голова районної ради та голова райдержадміністрації провели робочу нараду з селищним та сільськими головами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x