На Смілянщині обговорили необхідність об’єднання у громади

На Смілянщині обговорили необхідність об’єднання у громади

Сьогодні відбулося зібрання сільських голів та депутатів сіл Самгородок, Макіївка, Санжариха та представників від с. Ташлик з приводу обговорення питання про об’єднання цих сіл в одну територіальну громаду. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту smila-ua.com.

Нараду ініціювали депутати районної ради та сільські голови цих населених пунктів, які прагнуть згуртуватися в єдину ОТГ. Вони вважають, що треба пояснити людям, що процес децентралізації влади в Україні є неминучим, ця реформа триває у всій державі, тож селам Смілянщини також доведеться об’єднуватись – і це наразі першочергове питання.

На зібранні були присутні заступник голови районної ради Василь Латенко, начальник відділу освіти райради Василь Мельник, депутати районної ради, сільський голова с. Костянтинівка, представники адміністрації Ротмістрівської ОТГ на чолі з Володимиром Ховайбою. Обговорення відбувалось у Самгородському сільському будинку культури.

Присутні жваво дискутували. Зрештою, було вирішено, що депутати сільських рад разом із сільськими головами будуть спілкуватися з жителями сіл, проводитимуть сходки у всіх куточках населених пунктів, щоб запитати і зібрати думки селян щодо об’єднання.

Присутні ротмістрівці поділились своїм досвідом, розказали про свій шлях до створення ОТГ і життя у новій громаді. Їм ставили багато запитань, вони відповідали і розказували своє бачення вирішення.

Проте жителі сіл Самгородок, Макіївка, Санжариха і Ташлик ставляться до об’єднання по різному, поки що немає єдиної думки. Одні сприймають утворення ОТГ позитивно, інші – ні. Багато хто вважає, що через об’єднання сіл закриють сільські школи, знищать українське село. Начальник відділу освіти Василь Мельник зазначив, що об’єднання не таке страшне, як його малюють. Воно має на меті не ліквідацію дитсадків і шкіл, а наближення влади до людей. При об’єднанні влада опиниться у руках місцевого населення, яке саме вирішуватиме, чи закривати їм навчальні заклади чи ні.

На зібранні люди висловили свої думки, було багато протиріч. Всі помітили, що голова Ташлицької сільської ради не з’явився на дане зібрання. Депутат районної ради від фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Віктор Золотоверхий висловив думку обранців Смілянщини. Він сказав, що районні депутати і районна влада готові допомагати і підтримати сільські ради у створенні ОТГ, але самі жителі повинні добровільно вирішити, з ким і як вони хочуть об’єднуватись.

Тож попереду у жителів сіл Смілянщини активні дискусії щодо найвигіднішого об’єднання в ОТГ. Також залишається відкритим питання про те, де саме буде центр новоствореної громади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x