220 учнів шкіл естетичного виховання Черкас стали переможцями міжнародних конкурсів протягом 2017 року

220 учнів шкіл естетичного виховання Черкас стали переможцями міжнародних конкурсів протягом 2017 року

Здобутками та перемогами на різноманітних конкурсах, участю у фестивалях, як національних та міжнародних та ще багатьма культурними подіями, що радували черкащан і гостей міста, пишаються юні таланти, їхні наставники та всі працівники культурної галузі обласного центру. Підсумки роботи галузі підбили на прес-конференції, що відбулася в прес-центрі «Нової Доби».
Торік звання «Народний аматорський колектив» присвоєно трьом колективам Черкаського міського будинку культури ім. І. Кулика – це театр хореографічних мініатюр «Артанія», керівник Анатолій Рубан, хоровий колективу «Джерело», керівник Анатолій Рибак та арт-студія «Глорія», керівник Ганна Чуприна. Крім того, торік «Артанія» відзначала своє 20-річчя, також 10-ріний ювілей святкував і жіночий гурт «Буднітай».
88 учнів шкіл естетичного виховання брали участь у всеукраїнських конкурсах, усі вони стали переможцями або ж володарями гран-прі. Гідно наше місто представляли вихованці мистецьких шкіл і у міжнародних конкурсах. Творчі здобутки продемонстрували 280 учнів, із них 220 отримали перемогу.
Крім того, цьогоріч на базі музичної школи №1 вперше провели Відкритий міський конкурс гри на струнних та смичкових інструментах імені Сілкіна, у якому взяли участь близько 50 юних музикантів саме з нашої області. На базі школи також відбувся ІІ відкритий міський фестиваль-конкурс фортепіанної музики «Чарівний рояль», у якому свої таланти продемонстрували 100 юних музикантів. На базі Черкаської дитячої музичної школи №2 провели І відкритий міський конкурс із музичної літератури «Music Way» для учнів молодших і старших класів шкіл естетичного виховання. У ньому взяли участь понад 40 учнів черкаських, а також смілянської та кам’янської шкіл.
− У новому році теж планується започаткування низки конкурсів і фестивалів. Зокрема, на базі Черкаської музичної школи №5 − Всеукраїнський конкурс-фестиваль виконавців на духових інструментах «Черкаські сурмачі», І всеукраїнський конкурс-фестиваль гітарного мистецтва «Fiesta». А на базі музичної школи №2 − І відкритий міський фестиваль-конкурс фортепіанної музики серед учнів шкіл естетичного виховання «Українські візерунки». У квітні ж 2018 року творчі колективи шкіл естетичного виховання запрошують на міський фестиваль «Музична весна», − розповів директор департамент освіти і гуманітарної політики ЧМР Ігор Волошин.
На Великодні свята у місті планують проведення традиційного фестивалю «Писанковий рай».
− Наш департамент продовжує розвивати культурні стосунки з нацменшинами нашого міста. У рамках дня міста проведемо низку заходів, де увага буде привернена саме до національних меншин, які проживають тут, − прокоментував Ігор Володимирович.
Програма грантів у галузі культури
У галузі культури міста діють три програми: «Черкаські таланти» на 2016−2020 роки, за якою виділено з міського бюджету 235 тис. грн, на міську програму виділення грантів у галузі культури − близько 200 тис. грн, а найбільше − на програму розвитку культури міста на 2016−2020 роки − понад 1 млн грн.
− Однією із родзинок нашого міста є програма грантів, яку переймають й інші міста. Така програма ухвалена на 2018−2022 роки. Фінансування її зростає й максимум цього року становитиме 80 тис. грн. Кошти виділятимемо на видання книг, мистецькі продукти, поїздки на фестивалі творчих колективів та на створення культурних подій, − зазначила Валентина Шепецька, начальник управління культури департаменту. − Участь у конкурсі не можуть брати бюджетні установи, тому що на них є окреме фінансування. Це ж фінансування розраховане на окремих митців, творчі колективи, громадські організації та ініціативні групи.
Торік за рахунок бюджетного фінансування вдалося:
– відремонтувати приміщення класів та провести локальну мережу інтернет дитячої музичної школи № 1 ім. Миколи Лисенка;
– розробити проектно-кошторисну документацію та виконати реконструкцію будівлі дитячої музичної школи № 2, здійснити вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій горищного покриття та поточний ремонт класу цієї школи;
– провести ремонт санвузлів, ремонт вхідної зони, заміна каналізації та ремонт кабінету в дитячій музичній школі № 3;
– тривають роботи з реконструкції 2 корпусу дитячої школи мистецтв, виконано 20 % обсягу робіт;
– виконати поточні ремонти дитячої музичної школи № 5;
– завершити капітальний ремонт фасаду дитячої художньої школи імені Данила Нарбута.
Загалом на ці роботи виділено 6 млн гривень на ці роботи.
− Приміщення вечірньої школи на вулиці Вернигори торік передали під спортивну школу та музичну школу №5, кожному по корпусу, відповідно. Цього року там плануємо провести реконструкцію внутрішніх приміщень. Вечірня ж школа переїхала до загальноосвітньої школи №5, − зазначив Ігор Волошин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x