У Каневі врегулювали питання пільгового проїзду в маршрутках

У Каневі врегулювали питання пільгового проїзду в маршрутках

На засіданні виконавчого комітету Канівської міської ради у середу, 10 січня, ухвалили рішення «Про затвердження порядку надання та механізму розрахунку компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян на міських автобусних маршрутах у 2018 році». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Відповідним документом члени виконкому затвердили перелік окремих категорій громадян, яким відповідно до діючого законодавства надаються пільги на безкоштовний проїзд на всіх міських автобусних маршрутах без обмежень. Це, зокрема, інваліди війни, учасники бойових дій, в т.ч. АТО; реабілітовані громадяни, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами; громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (1-ї та 2-ї категорії посвідчень серії А); інваліди І-ї, ІІ-ї груп, діти-інваліди; діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; діти з багатодітних сімей та інші. Пенсіонери за віком мають право безкоштовного проїзду на пільгових рейсах.

Також було затверджено порядок надання компенсацій за пільговий проїзд цих категорій та механізм розрахунку видатків компенсаційних витрат на покриття фактично понесених збитків від пільгового перевезення окремих категорій громадян.

Утім, діятиме відповідне рішення лише до 28 лютого ц.р. На засіданні виконкому був присутній керівник підприємства-перевізника ТОВ «М+М» Євгеній Маланчев. За його словами, підприємство зазнає суттєвих збитків, оскільки насправді пільговики значно більше користуються послугами безкоштовного проїзду, аніж це компенсує держава. Тому директор підприємства висунув пропозицію шукати інші шляхи виходу із ситуації, зокрема, запропонував провести монетизацію пільг на транспорт, адже в такому разі «живі» гроші отримають всі пільговики, навіть ті, які ніколи не користуються проїздом.

– Монетизація – це ті кроки, на які навіть держава ще не наважилася. Все не так просто, особливо, коли йдеться про гроші, – наголосив Канівський міський голова І.Ренькас. – Разом з тим, ми завжди йшли вам на зустріч, в тому числі, коли треба було ухвалювати непопулярні рішення: підвищувати вартість проїзду, зменшувати кількість пільговиків… Є проблема. Значить, треба сідати, працювати й шукати шляхи вирішення. Але підходити до всього треба виважено.

Відтак, після тривалих обговорень, члени виконкому ухвалили запропонований проект рішення, але внесли зміни, відповідно до яких документ діятиме не до кінця року, а лише впродовж двох місяців – до 28 лютого ц.р. Водночас представники соцзахисту та підприємства-перевізника шукатимуть нові способи вирішення проблеми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x