Керівників гуртків початкового технічного моделювання навчали інноваційній діяльності

Керівників гуртків початкового технічного моделювання навчали інноваційній діяльності

Система науково-методичного забезпечення освітнього процесу, підвищення кваліфікації педагогів, створення творчого педагогічного колективу передбачає залучення педагогів до інноваційної діяльності. Про це повідомляє управління освіти і науки Черкаської ОДА.

Так, наприкінці минулого тижня на базі Комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» відбулося засідання обласної педагогічної студії для керівників гуртків початкового технічного моделювання, кіно- та фотоаматорства на тему «Формування інформаційно-комунікативної компетентності педагогів шляхом використання інноваційних технологій навчання».

У заході взяли участь 26 керівників гуртків початкового технічного моделювання, кіно- та фотоаматорів закладів позашкільної освіти області.

У рамках педагогічної студії завідувач відділу методичного Центру Малород Г.М. провела методичний кейс, на якому присутні удосконалили свої навички та вміння роботи в програмі «Microsoft Excel 2007»; ознайомилися з програмою «Scribus», що призначена для наглядної верстки документів.

На аукціоні педагогічних ідей учасники педстудії ознайомилися з основними принципами фотозйомки за допомогою online-тренажера та елементами впровадження Stem-освіти на заняттях гуртка початкового технічного моделювання.

Також був організований конкурс та суддівство кіно-, фоторобіт та експонатів початкового технічного моделювання на тему «Зимові розваги».

Цікавою для педагогів була зустріч з методистом, практичним психологом Обласного центру практичної психології і соціальної роботи КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Артеменко Т.Б., яка ознайомили присутніх з психолого-педагогічними аспектами безпечної роботи в мережі Інтернет.

Також обговорювалися положення проведення конкурсу та змагань з початкового технічного моделювання, кіноконкурсу «Веселка» та фотоконкурсу «Моя Україно!».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x