Черкаські рятувальники вийшли на патрулювання узбережжя Дніпра

Черкаські рятувальники вийшли на патрулювання узбережжя Дніпра

Враховуючи останні трагічні випадки, що сталися у Кам‘янці 14 січня та Черкасах 15 січня, коли під кригу на річках Тясмин та Дніпро провалися та загинули двоє чоловіків, співробітники Управління ДСНС у Черкаській області посилюють інформаційно-роз`яснювальну роботу серед населення щодо безпечної поведінки на замерзлих водоймах. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Зокрема, у Черкасах, водолазне відділення Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління здійснює патрулювання берегової смуги Дніпра. Для цього рятувальники застосовують катер на повітряній подушці «Пегас». Щодня фахівці ДСНС, зустрічаючись із черкащанками, розповідають рибалкам правила безпечної поведінки на льоду, проводять профілактичну роботу, мета якої застерегти громадян від небезпечних прогулянок по кризі.

Особливу увагу під час патрулювання рятувальники звертають на дітей, які через брак контролю з боку дорослих та відсутність відповідних знань, обирають для своїх прогулянок ненадійну кригу річки.

Профілактичні рейди на водоймах, вкритих кригою, наразі проводять у всіх районах області та триватимуть до повного очищення від льоду водних об’єктів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x