У Смілі на очах у рятувальників під лід провалився рибалка

У Смілі на очах у рятувальників під лід провалився рибалка

17 січня в місті Сміла на річці Тясмин, Смілянська пошуково-рятувальна водолазна група спільно з рятувальниками 12-ДПРЧ Управління ДСНС України у Черкаській області проводили планові навчання. План навчань передбачав відпрацьовування спільних дій фахівців під час порятунку людини, що провалилася під кригу.

Навчання саме завершувалися, коли за 200 метрів від місця проведення тренування, за 15-20 м від берега, один із рибалок, що саме рухався кригою, провалився та почав кликати на допомогу. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

У Смілі на очах у рятувальників під лід провалився рибалка За допомогою саней для пересування по тонкій кризі та спеціальної подовженої дошки з перемичкою та петлею, водолази пошуково-рятувальної водолазної служби, поповзом наблизилися до постраждалого та витягли його з крижаної води. Згодом санями потерпілого доставили до берега, де його перевдягли у сухий одяг та напоїли гарячим чаєм.

Постраждалий, місцевий житель 23 років, пояснив, що знав про небезпеку, проте бажання порибалити переважило і він попри тонку, лише 3 см кригу вийшов на річку порибалити.

З початку року в Черкаській області на водних обєктах вже сталося три надзвичайні події, під час яких дві людини загинули, ще двох вдалось врятувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x