В Уманській ЦРЛ – нова техніка для обстеження зору

В Уманській ЦРЛ – нова техніка для обстеження зору

У поліклінічному відділенні Уманської центральної лікарні відкрито оновлений офтальмологічний кабінет – за участі голови Уманської районної державної адміністрації Євгенія Данченка, голови районної ради Оксани Супрунець, депутатів районної ради та голів сільських рад. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

За підтримки керівництва району, фінансової допомоги сільських рад, зокрема субвенційних коштів для центральної районної лікарні в листопаді минулого року для офтальмологічного кабінету був придбаний автоматичний рефрактокератометр, вартість якого 194,5 тис. грн.

Потреба в придбанні цього апарату була вкрай значна, адже обстеження на ньому дає можливість дослідити заломлюючу силу ока (рефрактометрію), а також кривизну рогівки (кератометрію). Відтепер стало проcтіше діагностувати такі складні патології, як астигматизм і навіть кератоконус, вдосконалилась діагностика далеко- та короткозорості.

Апарат не має обмежень за віком обстеженого: дітки дошкільного віку, які вже можуть зосередити погляд на одному яскравому предметі більше 30 секунд, люди старшого віку, зокрема й після операції з приводу катаракти (в програмі закладено окремий алгоритм обстеження для пацієнтів з інтраокулярними лінзами) – однаково легко переносять дослідження і отримують точні його результати. Процес триває близько 5 хвилин, не потребує попередньої підготовки, абсолютно безболісний.

Зазначимо, раніше обстеження на такому апараті пацієнти центральної районної лікарні мали можливість пройти лише в обласних лікувальних закладах або ж у приватних офтальмологічних кабінетах.

Окрім цього в кабінеті встановлено сучасну “темну кімнату” – спеціалізовне приміщення, яке необхідне для якісного обстеження органу зору в цілому, а також очного дна зокрема.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x