Купатися на Водохреще можна лише у спеціально призначених для цього місцях

Купатися на Водохреще можна лише у спеціально призначених для цього місцях

За словами лікаря-кардіолога, завідувача відділення гіпертонічної хвороби Черкаського обласного кардіологічного центру Володимира Казмірука, на сьогодні обливання холодною водою є певною лікувальною процедурою. Воно тонізує імунну систему, стимулює викид адреналіну та гормонів щастя – ендорфінів. Надалі організм стає більш стійким до вірусів. Люди, які мають низький імунітет чи часто хворіють, мусять пройти через таке випробування. Звичайно, все потрібно робити поступово, до цього треба готуватися.

– Перед процедурою в жодному разі не можна вживати алкоголь. Для розігріву тіла краще зробити зарядку, але важливо не заходити у воду спітнілим. Заходити в ополонку можна як поступово, так і швидко. Краще занурюватися без одягу, аби потім відразу надягти сухі речі. При купанні бажано присісти й зануритися з головою, аби тренувати усі частини тіла. Тут уже треба орієнтуватися на можливості свого організму. Звичайно, людині, яка має певні проблеми зі здоров’ям, слід заходити поступово. Після закінчення процедур краще випити чашку гарячого чаю з лимоном, – рекомендує Володимир Іванович. – Дітям можна також загартовуватися, але моржування їм не потрібно. Є різні методи загартування: прогулянки по снігу босоніж, обтирання чи обливання холодною водою. Тимчасовий стрес протягом 5−10 секунд буде позитивним для імунної системи.

Не бажано надто захоплюватися холодною водою хворим на серцево-судинні патології, ішемічні хвороби серця. Якщо вони себе не готують, не живуть цим життям, то занурення в ополонку може закінчитися короткочасним спазмом, що призводить навіть до інфаркту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x