Продукти, що містять багато кальцію

Продукти, що містять багато кальцію

Щоб кістки і зуби були міцними, важливо, щоб у раціоні було достатньо кальцію. Якщо постала потреба профілактики багатьох кісткових, судинних недуг, потрібно включити в свій раціон деякі продукти.

Молочні продукти
Молоко, тверді сири, йогурти і сир – основні постачальники кальцію. У них також міститься вітамін D, який допомагає цьому елементу засвоюватися.

Листова зелень
Тим, кому молочні продукти, з деяких причин не підходять, можуть стати в нагоді інші джерела органічного кальцію. Це селера, шпинат, листова капуста. Крім кальцію, вони багаті на вітаміни В, Е і РР.

Злаки
Крім кальцію, кісткам і суглобам потрібен магній, що входить до складу пшеничних висівок, круп і бобових. Одним із найкращих для кісток злаків вважається коричневий рис.

Пиво
Дослідження свідчать, що келих пива в день корисний для кісток і суглобів. Справа в тому, що цей напій містить кремній і фітоестрогени, які захищають організм від втрати кісткової маси.

Лосось
Фосфор, омега-3 жирні кислоти та інші корисні речовини дуже потрібні, щоб засвоївся кальцій. У 200 г червоної риби міститься денна норма вітаміну D, що важливо для здоров\’я кісток.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x