Якщо електроенергія на насосній станції не з’явиться протягом 2 годин, води не буде ще добу

Якщо електроенергія на насосній станції не з’явиться протягом 2 годин, води не буде ще добу

Роботи над відновленням пошкоджених ліній електропостачання в районі Сокирного наразі тривають. Тож ситуація з водопостачанням у Черкасах лишається критичною. Про це йшлося під час засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків негоди під головуванням мера міста Анатолія Бондаренка. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській міській раді.

Як розповів очільник Черкаського РЕМу Вадим Трохимець, енергетики обстежили обидві повітряні лінії на всій довжині. Ними виявлено чотири нових пошкодження:

– Для усунення аварійної ситуації працюємо в цілодобовому режимі. Уже залучили освітлювальну техніку.

За словами начальника міськрайонного відділу ДСНМ у Черкаській області Андрія Хижняка, на місці аварії вже функціонує одна освітлювальна вежа. За потужністю вона здатна освітити територію аналогічну футбольному полю. Тим часом, уже виїхав ще один автомобіль із генератором та освітленням.

– Це дозволить ремонтним бригадам працювати над усуненням пошкоджень відразу на двох ділянках, – прокоментував він.

– Ми зможемо протриматися найближчих ще 2 – 2,5 години, далі – доведеться зупиняти насосний агрегат. Поясню, які наслідки від такого кроку: без зупинки насосу після підключення електроенергії ми зможемо поетапно підвищити тиск у мережі протягом 4-5 годин, – говорить директор комунального підприємства «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. – Якщо ж насос зупиняється, вода автоматично стікає з усіх водопроводів, і тоді труби будуть порожніми. А отже – туди потрапить повітря, що загрожує гідроударами при подальшій подачі води. У такому разі, щоб відновити водопостачання, нам знадобиться ще доба після того, як з’явиться напруга.

Аби не допустити вимкнення опалення в квартирах та забезпечити тиск у теплових мережах, нині триває підвіз води до котелень.

Завтра, в суботу, 20 січня, зважаючи на перебіг існуючої ситуації, керівництвом оперативного штабу буде ухвалено рішення щодо відвідування дітьми навчальних закладів у понеділок, 23 січня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x