Чи правильно ви заряджаєте мобільний телефон?

Чи правильно ви заряджаєте мобільний телефон?

✓ Уже заряджений телефон, усе ще підключений до електромережі – одна з основних помилок. Продовжувати заряджати на 100 відсотків заряджений телефон – шкідливо. Після повної зарядки літій-іонний акумулятор починає отримувати електрику невеликими імпульсами, які допомагають підтримувати рівень заряду на максимумі. Таким чином, батарея в цей момент знаходиться в стресовому стані, а це зношує акумулятор. Тому, коли телефон повністю зарядився, від’єднайте його від джерела живлення.
✓ Багато хто вважає, що треба дочекатися 100 % зарядки. На думку експертів, найкраще підтримувати обсяг зарядки батареї від 30 до 80 %, відправляючи його періодично на короткі підзарядки.
✓ Звичка повністю розряджати телефон «садить» батарею, тому краще відправляти телефон на зарядку, не чекаючи повідомлення про низький заряд. Повністю давати телефону розрядитися до виключення потрібно тільки 1 раз у два місяці, щоб калібрувати батарею.
✓ Батареї смартфонів украй негативно реагують на високі температури: оптимальний температурний коридор від 1 до 35 градусів.
✓ Якщо в пристрою є можливість заряджатися без дроту, це ще не значить, що потрібно постійно це робити. Такий спосіб варто використовувати як резервний, у тому випадку, коли немає можливості скористатися звичайним.
✓ Деякі чохли можуть погано проводити тепло і призводити до нагрівання апарату, а це вкрай шкідливо не лише для батареї, а й для всього пристрою.
✓ Кабель, що з’єднує зарядку й апарат, найкрихкіший елемент ланцюга живлення. Саме він найчастіше виходить із ладу. Замінити його нескладно, але при купівлі нового будьте уважні й обов’язково консультуйтеся з продавцем. Кабелі для передачі даних зі смартфона на комп’ютер зовні нічим не відрізняються від кабелів живлення, але розраховані на іншу потужність і напругу. Вони гріються самі й провокують перегрів батареї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x