Софроній: «Путіна не простить ні Церква, ні Бог»

Софроній: «Путіна не простить ні Церква, ні Бог»

За словами Митрополита Черкаського і Канівського Софронія, Бог прощає будь-яку провину, крім хули на Духа Святого і тих вчинків чи висловлювань, що прирівнюються до хули. Саме таким гріхом, на переконання священика, є нинішня діяльність російського президента і його команди. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Gazeta.ua

– Церква може висловлювати свою думку і своє бачення, але не може не прощати. Якщо людина знайде силу в своєму розумі та своїй душі і покається, то церква не може не простити, – говорить владика. – Але є такі гріхи, які Бог не прощає. Якщо людина займається чорними справами, гадає, колдує, то коли вона кається — батюшка їй може прочитати молитву розрішительну, але не причащати. Цей гріх прирівнюється до хули на Духа Святого. Він не прощається. А заява, від якої страждають 50 мільйонів людей, не прирівнюється до хули на Духа Святого? Це — ще гірше, ще страшніше. Цього гріха простити не можна.

На думку українського митрополита російські священики лише тому не засуджують війну, що бояться Путіна.

– Путін і вся система з цим ненормальним Жириновським — це не російський народ. Російський народ православний. Росія стала васально залежною державою від президента. Всі там бояться Путіна, трепещуть перед ним, – підкреслив Софроній.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x