В Уманській жіночій консультації з’явився кольпоскоп

В Уманській жіночій консультації з’явився кольпоскоп

У стінах жіночої консультації Уманського пологового будинку презентовано сучасний кольпоскоп. Цей медичний апарат призначений здійснювати точну ранню діагностику передракових станів у жінок. Надзвичайно важливе обладнання було закуплено за кошти міського бюджету. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Уманської міськради.

– Стало доброю традицією відвідувати заклади охорони здоров\’я. До вас ми прийшли, як завжди, не з порожніми руками. І я надзвичайно радий повідомити, що сьогодні вручаємо жіночій консультації Уманського пологового будинку кольпоскоп з відеосистемою, який вкрай необхідний для профілактики жіночих захворювань, – повідомив міський голова.

Раділи такому потрібному подарунку і самі лікарі, адже наголошують, що аналогічним обладнанням не кожен обласний центр може похизуватися.
– Від імені пологового будинку, і від жіночої частини населення ми дякуємо міській владі за допомогу, яку отримали в 2017 році, – сказав головний лікар пологового будинку Олег Семенда і додав:
– Низка добрих справ продовжується і в році новому, а отримане сучасне обладнання – яскраве тому підтвердження. Завдяки цьому апарату зможемо якісно обстежувати наших пацієнток, виявляти захворювання на ранніх стадіях, що дозволить своєчасно його лікувати. До всього, обстеження на кольпоскопі МК-200 з відеосистемою проводитиметься абсолютно безкоштовно.

Ще однією приємною новиною стало повідомлення мера про те, що програма «безкоштовні пологи», яка вже більше восьми місяців діє в Умані, передбачена і на 2018 рік – кошти вже виділені. Завдяки цій програмі породілля отримує повний пакет безкоштовних медикаментів, жінці достатньо мати уманську реєстрацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x