Сім черкащан із десяти мають хвороби серця

Сім черкащан із десяти мають хвороби серця

Днями на Черкащині пройшла обласна науково-практична конференція на тему «Підсумки роботи терапевтичної діяльності за 2013 рік, завдання на 2014 рік», в якій взяли участь медичні працівники терапевтичної служби з усієї Черкаської області. Про це інформує прес-служба ОДА.

Володимир Казмірук, головний позаштатний терапевт департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА також доповів учасникам конференції про стан захворюваності населення області за минулий рік по окремих класах хвороб.

«Так, по класу хвороб системи кровообігу захворюваність зменшилась до 7 103,9 на 10 тис дорослого населення (в 2012 році – 7 325,2), – зазначив Володимир Іванович. – Показник щодо інфаркту міокарда становить 15,0 на 10 тис дорослого населення (в 2012 році – 15,0), в працездатному віці – 6,0 (в 2012 році – 5,0)».

Також головний позаштатний терапевт області розповів про результати роботи з реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для гіпертонічних хворих. Він відзначив, що в рамках проекту в обласний реєстр введено 283,5 тис хворих з артеріальної гіпертензії. «Окрім цього, купівлю ліків частково відшкодовано на суму 5 698,3 тис грн», – поінформував Володимир Іванович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x