На Черкащині відбулися навчання старост територіальних громад області

На Черкащині відбулися навчання старост територіальних громад області

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів вперше проводиться навчання старост територіальних громад за програмою короткострокового тематичного семінару «Практичні аспекти професійної діяльності старост територіальних громад області». Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Серед питань, що винесені для обговорення – законодавча база діяльності місцевого самоврядування; статус, права, обов’язки та планування роботи старости територіальної громади; стратегічне планування бюджетного процесу; участь у розробці проектів регіонального розвитку; повноваження в галузі охорони навколишнього природного середовища, забудови сільських населених пунктів, управління земельними ресурсами та ін.

Практична складова програми семінару передбачала надання рекомендацій щодо ведення службової документації та організації контролю; надання соціальних послуг в громаді; вчинення нотаріальних дій; роботи із зверненнями громадян та організація особистого прийому; державної реєстрації прав на нерухоме майно.

З метою реалізації в області державної антикорупційної політики для старост територіальних громад заплановані практичні заняття з обговорення правових та організаційних засад функціонування системи запобігання корупції в Україні та впровадження електронного декларування.

До реалізації програми семінару залучені викладачі-практики – фахівці Черкаського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування»; структурних підрозділів обласної державної адміністрації та обласної ради; Головного територіального управління юстиції в Черкаській області; Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області; міжрегіонального управління Нацдержслужби України у місті Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській областях; Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відзначимо, за інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, сьогодні в Україні вже сформовано 698 об’єднаних територіальних громад, із них – 26 у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x