Районні лісгоспи долають наслідки негоди

Районні лісгоспи долають наслідки негоди

Працівники районних лісгоспів продовжують працювати над подоланням наслідків негоди. Донині триває спільна робота лісівників з електриками по звільненню електричних мереж від гілок та дерев. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Як повідомили у Корсунь-Шевченківському лісгоспі, найбільше від минулотижневого сніголаму постраждали соснові насадження, особливо у Яснозірському лісництві, через яке проходить траса з Корсунь-Шевченківського на Черкаси. Саме тут лісівники працювали і вдень, і вночі, аби вчасно прибрати зламані сосни та очистити автошлях від перепон. На роботу з подолання наслідків негоди були залучили всіх працівників державної лісової охорони та техніку Яснозірського лісництва.

– Нині роботи тривають. Зараз почали розчищати від заметів лісові дороги у підрозділах, щоб провести обстеження лісових масивів та оцінити масштаби збитків, які наробила негода, а також чистимо підходи до підгодівельних майданчиків, аби мати можливість підгодовувати лісових мешканців, яким надзвичайно важко навіть пересуватися через високий сніговий покрив, – зазначає директор Корсунь-Шевченківського лісгоспу Василь Яценко.

Чимало автошляхів опинилися в сніговій облозі. Навіть залізничні сполучення зазнали наслідків зимової стихії.7-2

Приміром, на залізничні колії, що проходять поблизу лісових насаджень, в межах Капітанівського лісництва Кам’янського лісгоспу, у напрямку маршруту Шевченкове-Новомиргород, внаслідок негоди попадали дерева. Аби снігопад не вплинув на графік курсування поїздів, кам’янські лісівники разом із залізничниками оперативно очистили колії.

Найбільше засніжило Макіївське та Капітанівське лісництва – сніговий покрив тут сягає понад 60 сантиметрів. Великий шар снігу вкрив гілки дерев, що спричинило їх пошкодження та численні злами верхівок. Нині лісівники, по можливості, проводять обстеження лісових масивів та прибирають наслідки негоди.

– Робота із ліквідації наслідків снігопаду триває, – говорить директор Кам’янського лісгоспу Віталій Верес. – Ми продовжуємо розчищати автомобільні шляхи, лісові дороги, а також проїзди до підгодівельних майданчиків, адже в таких погодних умовах диким звірям надзвичайно складно дістатися місць підгодівлі.

Водночас, як зазначає директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас, насамперед лісівники почали чистити від повалених дерев та снігу основні автошляхи місцевого значення – від Золотоноші й у напрямку Черкас: через Вільхівське лісництво, села Вільхи, Коробівка, Деньгівське лісництво, села Кедина Гора, Благодатне.

Значні сили та ресурси були кинуті на трасу загальнодержавного значення напрямком із Золотоноші до Черкас, частина якої пролягає через сосновий лісовий масив Деньгівського лісництва. Для того, щоб вчасно прибирати з дороги повалені дерева, які від налипання снігу падали просто на дорогу, було встановлено цілодобове чергування працівників лісової охорони. Загалом на трасі, від Деньгівського кільця в напрямку Черкас, протягом останніх кількох днів золотоніськими лісівниками оперативно прибрано понад 100 дерев. Це дозволило уникнути значних заторів, які б ще більше ускладнили рух під час негоди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x