Вправи від болю в колінах

Вправи від болю в колінах

Малорухливий спосіб життя, ожиріння можуть призвести до появи болю у колінах. Якщо ви хочете уникнути неприємних відчуттів, рекомендуємо завжди залишатися рухливими та активними.
Біль у колінах найчастіше турбує дітей та людей похилого віку. Причин його появи безліч, проте можна виділити кілька основних: ожиріння, травмування м’язів, падіння, остеопороз, вікові зміни в організмі.

Піднімання ніг. Ляжте на спину так, щоб вам було зручно. Підніміть обидві ноги вгору. Намагайтеся тримати нижні кінцівки якомога рівніше й у жодному разі не згинайте їх у колінах. Затримайтеся у такому положенні якомога довше. Повторіть вправу 3–4 рази, щоразу відпочиваючи між підходами.
Присідання біля стінки. Станьте спиною до стіни та розставте ноги на ширину плечей. Спина має торкатися стіни, а ноги повинні залишатися на невеликій відстані від неї. Повільно опустіться вниз, наче намагаєтеся сісти. Затримайтеся у такому положенні на 10–15 секунд. Повільно поверніться у вихідне положення та повторіть вправу. Щодня потрібно робити 5 підходів по 10 повторень.
Згинання колін. Ляжте на підлогу та випряміть одну ногу. Інша нога при цьому повинна бути зігнута в коліні, а ступня має торкатися підлоги. Підніміть вгору ту ногу, яка була випрямленою, та затримайтеся у такому положенні на 10 секунд. Опустіть ногу на підлогу та зігніть її у коліні. Повторіть вправу з іншою ногою. Пам’ятайте, що всі рухи мають бути обережними та плавними. Якщо ви не можете максимально високо підняти ногу, піднімайте її на комфортну для себе висоту.
Витягування ніг уперед. Цю вправу можна виконувати як у сидячому положенні, так і лежачи на підлозі. Підніміть одну ногу вгору, не згинаючи її при цьому в коліні. Затримайтеся у такому положенні на 10 секунд, а потім повільно опустіть ногу, зігнувши її у коліні. Повторіть те саме з іншою ногою. Необхідно виконати 10 повторень цієї вправи на кожну ногу.
Ходьба. Ходіть пішки 30–40 хвилин. Обов’язково йдіть на прогулянку в зручному одязі та не беріть із собою жодних гаджетів, які відволікатимуть увагу. Завдяки регулярним пішим прогулянкам ви не лише позбудетеся болю у колінах, але й зможете підтримувати тіло у гарній формі та покращите власне самопочуття.

Запам’ятайте, що лише регулярна фізична активність допоможе вам забути про біль у колінах та інших частинах тіла. Утім, перш ніж виконувати вправи від болю в колінах, обов’язково порадьтеся з лікарем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x