Життєві проблеми можуть проявлятися хворобами

Життєві проблеми можуть проявлятися хворобами

Існує така наука – психосоматика. Це напрям у медицині, відповідно до якого вивчають вплив наших емоцій, страхів і переживань на здоров’я. Науково доведено, ще внутрішні хвилювання більшою або меншою мірою завжди впливають на стан нашого тіла. Що ж про нас можуть розповісти болючі місця?

Голова
Якщо голова часто болить – це «болять» думки, від надлишку інформації або роздумів щодо того чи іншого. Головний біль часто виникає у людей освічених, які стримують свої емоції.

Волосся
Проблеми з волоссям (рання сивина, випадіння, втрата життєвої сили) — індикатор стресу, відчуття безвиході, зневіри. Проблеми можуть виникати, якщо людина живе у постійній напрузі. Іноді причиною може бути гординя і образа на весь світ.

Шия
Шия поєднує розум (голову) із почуттями (тілом). Проблеми з шиєю свідчать про те, що перше і друге не ладнають між собою. Хвороби шиї можуть свідчити про нестачу гнучкості: людина боїться повернутися, щоб почути, що про нього говорять за спиною, не наважується дати чітку відповідь: кивнути або похитати головою на знак заперечення.

Очі
Короткозорість — страх майбутнього і небажання дивитися далі свого носа.
Дальнозорість — нездатність жити сьогоднішнім днем. Така людина надто довго думає, передбачає, перш ніж на щось наважитися, і не бачить ситуацію в цілому.
Глаукома — людина побивається за минулим, небажання пробачити і забути давно минуле.

Зуби
Зуби болять у людей нерішучих. За вас вирішують інші, а ви боїтеся, не вмієте аналізувати життєві ситуації.

Спина
Низ спини пов\’язаний із нашим матеріальним становищем, грошима, домом, родиною. Біль у цій зоні свідчить про те, що людина прагне чогось набути, але не наважується зізнатися в цьому ні собі, ні іншим. Вимушена тягнути все сама.

Суглоби
Бурсит — притлумлений гнів. Людина не дозволяє собі гніватися, і емоції перетворюються у запалення. Люди, які страждають артритом, часто, «надто правильні». Для них найважливіше слово «треба», вони роблять те, чого не хочуть, «переламуючи себе».

Зайва вага
Тіло затримує зайве, щоб захиститися. Така людина вразлива, почувається беззахисною перед суспільством або близькими.

Шлунок
Гастрит часто виникає на тлі нервових перевантажень. Проблеми зі шлунком часто виникають тоді, коли людина не має надійної опори в житті, стабільності. Виразка шлунка свідчить про почуття неповноцінності, страху, роздратування. Визнання і висловлення своїх почуттів допоможе уникнути хвороби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x