Ведучий «Гайдаfest» Юрій Матевощук: «Культурний фронт потрібно розвивати»

Ведучий «Гайдаfest» Юрій Матевощук: «Культурний фронт потрібно розвивати»

Про першу збірку, досвід перекладання, роботу у державний структурі та українську культуру сьогодні розповів у прес-центрі «Нової Доби» поет, письменник, перекладач Юрій Матевощук, інформує власний кореспондент.

– Я у Черкаси на «Гайдафест» приїхав із великою радістю, адже Черкащина – це моє коріння, тут проживає моя бабця, тому вдвічі приємно було відгукнутися на цю пропозицію, – говорить Юрій Матевощук. – На здивування, мене запросили бути ведучим фестивалю, пропри те, що буде присутній М’я Дредбол. Проте він цього разу читатиме досить цікаву лекцію про залаштунки фестивального життя, а я вестиму захід, розігріватиму аудиторію.

Водночас, культурний діяч розповів про свою організаційну діяльність. Юрій зауважив, що талановитих людей в Україні багато, а майданчиків для виступів насправді не вистачає, як і менеджерів, які можуть усе це організувати.

– Україна має пам’ятати, що окрім фізичного фронту, вона ще й має культурний. От культурний фронт потрібно розвивати. І його потрібно підтримувати всім: організаторам, учасникам фестивалів, партнерів. Це необхідно робити для того, щоб розуміти: ми продукуємо культуру в повній мірі, аби зробити Україну єдиною державою, – наголошує Юрій Матевощук. – Щоб ми, зрештою, перейшли той етап російськомовної навали і позбулися шансону в маршрутках.

Розповів митець і про першу збірку своїх творів, про яку волів би забути. Проте й наголосив, що у житті потрібно перестати боятися братися за те, чого не робив ніколи раніше. Так, наприклад Юрій взявся за перший свій переклад, який вийшов досить успішним і потягнув за собою низку інших.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x