Андрухович презентував у Черкасах нову книжку

Андрухович презентував у Черкасах нову книжку

Сьогодні під час прес-конференції в прес-центрі «Нової Доби», що проходить в рамках другого зимового арт-фестивалю «Гайда» відомий український поет, прозаїк, перекладач, есеїст. кандидат філологічних наук, котрий живе і працює в Івано-Франківську, Юрій Андрухович презентував свою нову книгу «Коханці Юстиції». За словами автора, цей твір він писав протягом останніх 27 років.

За словами автора твір писався протягом останніх 27 років.
– Повільно, бо я взяв за принцип, щоб жоден з героїв книги не був вигаданий. Це люди, які згадуються в статтях, судових документах і хроніках свого часу.

Головними персонажами книжки, за словами пана Юрія, є «злочинці з великої літери».
– Мій видавець бачив цю книжку під умовною назвою «негідники» або «злочинці», але я переконав його в іншому. Так, головні герої книги дійсно правопорушники, але назва інша, бо я для кожного з них знаходжу якусь надію. Адже річ навіть не в тому, що вони – злочинці, а в тому, що люди навколо них домовилися вважати їх злочинцями. Всі ці люди стали жертвами несправедливості і насамперед судової.

Андрухович презентував у Черкасах нову книжку

Письменник не орієнтує свою книгу, як, до речі, і інші, на якусь конкретну аудиторію. Він переконаний, що його читач – це звичайна українська людина, яка вільно володіє нашою мовою і головне – читає нею.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x