Черкаський «Канон» серед найкращих професійних хорових колективів України

Черкаський «Канон» серед  найкращих професійних хорових колективів України

Черкащани отримали визнання на XXV Всеукраїнському фестивалі «Від Різдва до Різдва» у місті Дніпро. У духовних пісне співах цьогоріч взяли участь 52 хорові колективи і понад 1 300 учасників. Нагородження лауреатів відбулося у піднесеній урочистій атмосфері у Дніпропетровському театрі драми та комедії. Фестиваль, до речі, давно набув популярності й є великим святом національних традицій, під час якого виконувались колядки, щедрівки, тобто пісні, які є великим джерелом натхнення для українців.

Зазначимо, що Всеукраїнський фестиваль духовних пісне співів «Від Різдва до Різдва» започаткований у 1994 році та щороку проводиться у січні. З 1994 по 2017 роки відбулося 24 фестивалі, участь в яких взяли понад 40 тис. виконавців – 15 тис. дітей та 27 тис. дорослих із 50 міст України, Білорусі, Росії, Молдови та Грузії. За всі роки проведення заходу його глядачами та учасниками стали понад 100 тис. дітей та дорослих. У програмі фестивалю звучали духовні твори 10 мовами світу: німецькою, грузинською, французькою, іспанською, італійською, польською, білоруською, українською, російською та латиною. У фестивалі беруть участь професійні та аматорські, світські та церковні, дитячі та дорослі колективи. Фестиваль має конкурсний характер. Журі оцінювало виступи колективів у 10 номінаціях. Головна умова конкурсу – всі учасники виступають без супроводу музичних інструментів (акапельно).

Загалом цього року в фестивалі взяли участь великі та невеличкі хори з Дніпропетровщини, а також із Бердичева, Маріуполя, Ладижина, Славути, Одеси, Сум, Рівного, Харкова, Києва, Хмельницького та наших Черкас. Найчисельнішим став колектив − місцевий − хор Дніпропетровської академії музики ім. Глінки, який налічує аж 62 виконавці.
У день закриття фестивалю усі учасники разом виконали знаменитий на весь світ «Щедрик» разом із глядачами. Це стало особливою родзинкою заходу.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x