Із п’ятої спроби… Черкаси отримали бюджет-2018

Із п’ятої спроби… Черкаси отримали бюджет-2018

Більше трьох годин запеклих словесних баталій знадобилось черкаським депутатам, аби забезпечити місту бюджетний документ. 22 голосами за документ таки було проголосовано. Урешті, було підтримано проект рішення з урахуванням усіх пропозицій, що стосувалися загального фонду бюджету. Нагадаємо, що варіантів проекту бюджету було кілька, що власне й ускладнило обговорення та сам процес ухвалення конче необхідного громаді міста рішення. А саме — в редакції виконавчого комітету, в редакції бюджетної комісії – з урахуванням усіх пропозицій, що були озвучені на сесії, а також раніше на засіданнях комісій, а також кілька редакцій з тими пропозиціями, що були озвучені на сесії. Обговорення виявилось важким та не без втручання активістів, які зобов’язались не випускати міських обранців із зали, допоки не буде отримано результат.

За бюджет у частині заробітних плат, енергоносіїв, а також захищених бюджетних статей закликав проголосувати міський голова Анатолій Бондаренко. Цю пропозицію підтримали лише 16 депутатів.
Проект бюджету за пропозиціями бюджетної комісії знайшов підтримку такої самої кількості обранців. Така сама доля спіткала й інші варіанти — а саме проект бюджету, проголосований виконкомом, з пропозиціями, підтриманими на бюджетній комісії та з усіма пропозиціями, внесеним на всіх постійних комісіях.

Врешті, пішли на «суперкоспроміс» − на голосування винесли проект бюджету, який був підтриманий виконкомом і проголосований на бюджетній комісії з усіма пропозиціями, проте без бюджету розвитку, враховуючи тільки захищені статті. За це проголосували 22 депутати, утрималося 12 та один проголосував проти.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x