Прокуратура повідомляє про низку службових зловживань у КП «Уманьводоканал»

Прокуратура повідомляє про низку службових зловживань у КП «Уманьводоканал»

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах). Про це «Нова Доба» дізналася від Уманської місцевої прокуратури.

Посадові особи КП «Уманьводоканал» внаслідок завищення повної собівартості, і як наслідок – тарифу на централізоване водопостачання в Умані, до структури якого, як вартість води, включена ціна купівлі води у одного з товариств (станом на 2017 рік згідно договору – 2,21 грн./куб.м.+ ПДВ) та неврахування об’єму і вартості води, що самостійно видобувається власними свердловинами, що розташовані на території міста, завищено тариф на централізоване водопостачання на суму близько 0,18 грн/куб.м., що призвело до завдання збитків у сумі близько 450 тис. грн., які в подальшому привласнено.

Довідково: санкцією ч.4 ст.191 КК України передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім того, Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в інших кримінальних провадженнях щодо незаконних дій КП «Уманьводоканал» по привласненню та заволодінню чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Так, по одному із даних проваджень встановлено, що в порушення норм Кодексу Законів про працю України, Закону України «Про оплату праці», у 2014 році директору здійснювалися нарахування та виплата надбавки за інтенсивність праці та особливий характер роботи у розмірі 50 відсотків до посадового окладу та в період з 01 грудня по 31 грудня 2015 року – надбавки за виконання особливо важливої роботи в розмірі 50 відсотків посадового окладу, які не передбачені контрактом з керівником КП «Уманьводоканал» від 16.12.2014 року. Тим самим службові особи КП «Уманьводоканал» здійснили розтрату бюджетних коштів на загальну суму майже 42 тисячі гривень.

По іншому встановлено, що службові особи КП «Уманьводоканал», зловживаючи своїм службовим становищем, завищили виконання будівельних робіт одному з товариств на загальну суму 11 483 грн відповідно до акту приймання виконаних будівельних робіт за червень 2017 року.

Відомості по даних фактах внесені Уманським ВП ГУНП в Черкаській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України.

Довідково: санкцією ч.2 ст.191 КК України передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Тривають необхідні слідчі та процесуальні дії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x