Депутати Маньківської РДА зібралися на позачергову сесію

Депутати Маньківської РДА зібралися на позачергову сесію

22 січня 2018 року проведено позачергову сесію Маньківської районної ради сьомого скликання. Вела засідання заступник голови районної ради Світлана Лещенко.

До порядку денного сесії було внесено 6 питань. Передувала сесії робота профільних постійних комісій та президії районної ради. Попередньо проекти рішень було розміщено на офіційному веб-сайті районної ради, надіслано на електронні скриньки депутатів районної ради та роздано у паперовому варіанті, що дало змогу депутатам детально і заздалегідь ознайомитися з документами. Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

У ході роботи пленарного засідання затверджено зміни до районного бюджету на 2017 та 2018 роки. З цих питань інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самойленко, яка зазначила, що винесення на розгляд сесії районної ради проекту рішення викликане змінами в частині розподілу переданих коштів Буцької об’єднаної територіальної громади, коштів субвенції з державного бюджету та перерозподілу коштів у межах річних призначень головних розпорядників.

Народні обранці схвалили звернення депутатів Маньківської районної ради до голови Верховної Ради України Парубія А. В. з пропозиціями прийняття проекту Закону № 7363 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин» щодо передачі повноваження із розпорядження землями державної власності, які знаходяться за межами населених пунктів, об’єднаним територіальним громадам (крім розпорядження землями оборони, землями природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, іншими землями, які мають важливе значення для держави), позбавивши цих повноважень Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, що дасть можливість усунути «розпорошення» повноважень щодо розпорядження землями, розташованими за межами населених пунктів, між декількома органами виконавчої влади, що здебільшого знаходяться в обласних центрах, а це ускладнює доступність адміністративних послуг для населення.

В обговоренні активну участь взяли депутат обласної ради Олександр Северин та депутати районної ради Володимир Вовк та Ігор Віштак. Окрім того, головуючою була надана можливість всім бажаючим – депутатам районної ради, сільським та селищним головам, запрошеним взяти участь в обговоренні питань порядку денного.

На завершення депутат обласної ради Олександр Северин прозвітував про депутатську діяльність на своєму виборчому окрузі за 2017 рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x