Звенигородка відзначила 74-ту річницю визволення від нацистської окупації

Звенигородка відзначила 74-ту річницю визволення від нацистської окупації

74 роки тому у ході наступальної Корсунь-Шевченківської операції війська 1 та 2 Українських фронтів, з’єднавшись у Звенигородці, 28 січня звільнили місто від нацистської окупації. Вона тривала 913 днів з 29 липня 1941 року, інформують у Звенигородській РДА.

З нагоди цієї пам’ятної дати громадськість міста поклали квіти до пам’ятного знака Т-34, Пагорба Слави та вшанувала хвилиною мовчання пам’ять тих, хто цінною власного життя та здоров’я зупинив нацистську навалу.

Понад 800 жителів міста загинули на фронтах Другої світової війни, їхні імена викарбовано на гранітних плитах Пагорба Слави.

Цього ж дня заступник голови районної організації ветеранів війни і праці Володимир Слинько спільно із керуючим справами міськвиконкому Юрієм Орловим відвідали 92-річного визволителя Звенигородки Володимира Антоновича Петренюка. Вони вручили визволителю подарунки, висловили вдячність за мужність і героїзм, побажали здоров’я та щасливих років життя.

Ветеран поділився своїми спогадами про суворі роки Другої світової війни, які забрали мільйони людських життів, знищили тисячі міст та сіл, залишили сиротами дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x