У Черкасах затвердили порядок перевезення інвалідів спецавтомобілем

У Черкасах затвердили порядок перевезення інвалідів спецавтомобілем

Рішення про Порядок надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю автомобілем спеціалізованого призначення нещодавно ухвалив виконавчий комітет Черкаської міської ради, в рамках міської соціальної програми «Турбота» на період з 2018 до 2022», розглянувши пропозиції департаменту соціальної політики Черкаської міської ради. Наступним кроком стане затвердження його на сесії міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

Соціальна послуга з перевезення автомобілем спеціалізованого призначення (далі – послуга «Інва-таксі») надається особам з інвалідністю для можливості їх безперешкодного доступу до об’єктів громадської інфраструктури, отримання повного спектру соціальних, медичних та побутових послуг, участі в громадському та культурному житті міста.

Послуга «Інва-таксі» надається комунальним підприємством «Черкасиелектротранс» (далі – підприємство-надавач послуги) за рахунок коштів міського бюджету.

Право на отримання послуги «Інва-таксі» мають особи з розладами опорно-рухового апарату, які пересуваються за допомогою інвалідного візка: дорослі з встановленою інвалідністю 1, 2 груп та діти з інвалідністю (далі –замовник послуги).

Документом, що підтверджує право на отримання послуги «Інва-таксі» є довідка до акта огляду МСЕК, у якій зазначені група інвалідності та причинно-наслідковий зв\’язок її встановлення.

Під час користування послугою «Інва-таксі» вперше замовник послуги пред’являє водію автомобіля оригінал та копію довідки до акта огляду МСЕК та документ, що посвідчує особу; при кожному наступному користуванні – оригінал документу, що посвідчує особу.

Копія довідки до акта огляду МСЕК зберігається у диспетчера підприємства-надавача послуги і є підставою для здійснення наступних перевезень.

Головним розпорядником коштів, передбачених у міському бюджеті для надання послуги «Інва-таксі», є департамент соціальної політики Черкаської міської ради, який в межах затвердженого обсягу бюджетного фінансування відшкодовує витрати на перевезення підприємству-надавачу послуги та забезпечує контроль за своєчасністю і якістю надання послуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x